News

Ofertă de nerefuzat din partea bulgarilor pentru turiști. Șezlonguri și umbrele gratis în această vară

29.05.2020 | 17:43
Oferta de nerefuzat din partea bulgarilor pentru turisti Sezlonguri si umbrele gratis in aceasta vara
ADVERTISEMENT

Bulgarii vor să atragă pe litoral turiștii cu orice preț. Vecinii României au decis să ofere, astfel, șezlonguri și umbrele gratis, pentru a convinge oamenii să aleagă litoralul bulgar în aceste luni.

Ofertă de nerefuzat: șezlonguri și umbrele gratis din partea bulgarilor pentru turiști

Ministrul Turismului din Bulgaria, Nikolina Angelkova, a dezvăluit că cel puțin 23 de plaje vor oferi umbrele și șezlonguri gratis, în timp ce restul vor reduce tarifele cu 50%.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul guvernului a făcut o vizită în stațiunea Sunny Beach pentru a se întâlni cu reprezentanții industriei turismului, înainte de a da startul noului sezon estival.

Înainte de pandemia de coronavirus, prognozele optimiste estimau o creștere de 10% a turismului în Bulgaria, însă cifrele au fost date peste cap de SARS-CoV-2. Cu toate acestea, Bulgaria nu renunță la turiști și pregătește mai multe măsuri pentru a-i încuraja pe oameni să aleagă stațiunile bulgare.

ADVERTISEMENT

Facem tot ce putem pentru a atrage turiști și să ajutăm afacerile afectate de criza de coronavirus. Este foarte important să oferim produse de calitate și să protejăm sănătatea oamenilor. Una dintre principalele măsuri introduse este reducerea prețurilor la umbrele și șezlonguri. Potrivit legii, prețurile trebuie să fie cu 50% mai mic”, a explicat ministrul, conform bzi.ro.

Prețuri accesibile în anumite stațiuni de pe litoralul din Bulgaria

Pe litoralul din Bulgaria există 57 de spații concesionate și 75 de spații închiriate pe plajă. 23 din totalul de 132 de plaje vor oferi șezlonguri și umbrele gratis, în timp ce restul vor percepe tarife între 1 și 5 leva (aproximativ 0.5 – 2.5 euro).

ADVERTISEMENT

Printre plajele care vor oferi umbrele și șezlonguri gratuite se numără Kavatsi-Sud, Kavatsi-Nord, Elenite, MMC-Primorsko, Tsaervo-Central, Aheloy, Obzor-Sud.

Nisipurile de Aur va oferi „accesorii de plajă” pentru 2 leva, în timp ce în Sunny Beach prețurile vor fi în jurul a 4 leva. Albena va percepe o taxă de 1 leva, Balcic 1.5 leva și Sozopol între 3 și 5 leva, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Cei care nu vor oferi reduceri de 50% vor fi amendați cu aproximativ 25.000 de euro. Dacă vor recidiva, riscă amenzi de 50.000 de euro. Toți concesionarii plajelor vor fi notificați până în 30 mai de Ministerul Turismului.

ADVERTISEMENT