Sport

Oficialul Rapidului aprinde meciul cu CSA din Cupă. „Nu e derby! Doar un meci cu o echipă de liga a doua”

Lucian Ionescu, director de imagine al Rapidului, a vorbit despre meciul dintre CSA Steaua și Rapid, și a transmis un punct de vedere cel puțin neobișnuit.
31.10.2023 | 15:13
Oficialul Rapidului aprinde meciul cu CSA din Cupa Nu e derby Doar un meci cu o echipa de liga a doua
Oficialul Rapidului aprinde meciul cu CSA din Cupă. „Nu e derby! Doar un meci cu o echipă de liga a doua”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Așadar, Lucian Ionescu e de părere că meciul dintre CSA Steaua și Rapid nu este derby, pentru că între Steaua și Rapid nu au existat niciodată derby-uri. ”El ca suporter vorbește, ca oficial rar”, s-a amuzat Robert Niță, moderatorul emisiunii Suflet de Rapidist, în timp ce președintele Rapidului, Daniel Niculae, avea o altă părere.

Oficialul Rapidului aprinde meciul cu CSA din Cupă

”Tu ești anti stelist? La mine zice lumea că-s anti dinamovist, la tine cu Dinamo n-a fost așa mare impresia asta”, a fost pentru prima dată ridicată problema de către Robert Niță, în dialogul avut cu Daniel Niculae. În discuție a intervenit Lucian Ionescu, cel care i-a lămurit pe cei doi colegi de platou că Rapidul nu are derby-uri cu Steaua sau FCSB.

ADVERTISEMENT

”Jucăm mâine cu CSA Steaua. Eu am avut cu colegii o polemică aseară, destul de aprinsă, el vede acest meci ca pe un derby, eu nu îl văd. Atât ca oficial al clubului, dar și suporter. Nu îl văd derby, îl văd ca pe un meci cu o echipă de liga a 2-a, fără să jignesc. De ce spun asta? De-a lungul vieții mele de rapidist, Steaua niciodată nu a considerat meciurile cu Rapid derby. Pentru ei unicul derby era cu Dinamo.

Ne-au bătut de atâtea ori, ne-au ținut cu talpa pe grumaz, uneori logic pe valoarea jucătorilor pe care-i aduceau, alteori prin sistem. Eu personal nu consider meciul de mâine derby. Nici cu Dinamo nu consider derby, nici cu FCSB. Derby e cu Petrolul, aș mai spune că e cu UTA că de foarte multe ori ne-am bătut cu ei”, a completat Ionescu.

ADVERTISEMENT

Daniel Niculae a mărturisit că nu-i împărtășește punctul de vedere colegului său de la Rapid, pentru că fostul atacant are o antipatie veche față de Steaua. ”Eu când văd anumite culori în fața ochilor, pe mine mă zgârie pe retină culorile roș-albastre. Am trimis pe cineva acasă ca să-și schimbe încălțările, la care ținea foarte mult”, a dezvăluit Daniel Niculae, vizibil iritat de orice e roșu și albastru.

Cristi Săpunaru îi ține partea lui Daniel Niculae

De partea lui Daniel Niculae pare să fie și căpitanul Cristi Săpunaru, cel care abia așteaptă să învingă CSA Steaua, pe teren. Asta, deși a recunoscut că ”iubește” în egală măsuri atât CSA Steaua, cât și FCSB. ”Amândouă sunt derby-uri pentru mine. Sunt două galerii care au susținut la un moment dat aceeași echipă. E dreptul lor să facă ce vor, pe mine nu mă interesează, le văd pe amândouă la fel.

ADVERTISEMENT

Echipe cu tradiție în România și ne iubim reciproc, între ghilimele”, a spus Cristi Săpunaru. Partida dintre CSA Steaua și Rapid București se va disputa miercuri, 1 noiembrie, de la ora 21:00, pe arena din Ghencea. Partida este importantă pentru giuleșteni, care de această dată vor să aibă un parcurs cât mai lung în Cupă, spre deosebire de sezonul trecut când nu au trecut de faza grupelor.

”SUFLET DE RAPIDIST” este o emisiune tip podcast, cu Superbet sponsor principal, direct pe sufletul fanilor giuleșteni. În fiecare marți, ora 13:30, LIVE numai pe site-ul FANATIK.RO. ”SUFLET DE RAPIDIST”, noua emisiune marca FANATIK, se vede Live EXCLUSIV pe site-ul FANATIK.RO în fiecare marți, de la ora 13:30.

ADVERTISEMENT

Premiera fiecărei ediții a emisiunii va avea loc în fiecare joi, începând cu ora 10:30, pe pagina de Facebook Horia Ivanovici și pe canalul de Youtube FANATIK.RO. Alături de Robert Niță și Lucian Ionescu vor fi în studio nume grele din viața Giuleștiului. Niciun fan al Rapidului nu trebuie să rateze această emisiune!

Este CSA Steaua vs. Rapid un derby?

ADVERTISEMENT