Fotbal international

Okan Buruk, antrenorul care i-a făcut ţigani pe români, şi-a găsit naşul. A fost suspendat 5 etape

30.12.2020 | 16:04
Okan Buruk antrenorul care ia facut tigani pe romani sia gasit nasul A fost suspendat 5 etape
ADVERTISEMENT

Okan Buruk, antrenorul care i-a făcut ţigani pe români în timpul celebrului conflict de la meciul din Champions League PSG – Basaksehir. în urma căruia arbitrul asistent Sebastian Colţescu a fost acuzat de comportament rasist, a primit o suspendare pe cinci etape pentru atitudine nesportivă faţă de conducătorul jocului.

Sancţiunea a venit ca urmare a incidentelor petrecute la derby-ul de Istanbul Fenerbahce – Basaksehir, câştigat de canari cu 4-1 deşi Basaksehir este campioana în exerciţiu din Superliga turcă. De altfel, campioana nu se regăseşte sub nicio formă, în ultima etapă abia reuşind să smulgă acasă în ultimul minut egalul cu Kasimpaşa şi se află aproape de locurile retrogradabile.

ADVERTISEMENT

Arbitrul derby-ului, Bahattin Şimşek, a arătat trei cartonaşe roşii în tabăra lui Basaksehir, echipa favorită a preşedintelui Turciei, Erdogan. Au fost eliminaţi jucătorii Rafael în minutul 71 şi Kahveci trei minute mai târziu. În acelaşi minut cu Rafael a fost trimis în tribune şi antrenorul Okan Buruk, autorul unui compartament nesportiv faţă de arbitru.

Okan Buruk e antrenorul lui Basaksehir, care s-a retras de pe teren la meciul cu PSG

În ceea ce priveşte deciziile UEFA privind scandalul în care a fost implicată brigada românească în frunte cu Ovidiu Haţegan la meciul PSG – Basaksehir încă nu s-a hotărât nimic, toată lumea fiind în aşteptare.

ADVERTISEMENT

Meciul de la Paris a fost suspendat şi rejucat a doua zi, cu altă brigadă de arbitri, ca urmare a faptului că unul dintre oficialii turcilor, camerunezul Pierre Webo, ar fi reacţionat la faptul că rezerva Sebastian Colţescu ar fi folosit un limbaj rasist în dialogul prin cască avut cu Ovidiu Haţegan la adresa sa.

De ce a fost cosiderat rasist arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu

Ca urmare, delegaţia lui Basaksehir a decis, în semn de protest să retragă echipa de pe teren iar cei de la PSG s-au aliat cu ei, mergând la vestiar. Chiar dacă ulterior fotbaliştii campioanei Franţei ar fi fost de acord cu revenirea pe teren la Basaksehir s-a menţinut poziţia fermă de a refuza reluarea jocului.

ADVERTISEMENT

Sebastian Colţescu i-ar fi atras atenţia asupra lui Webo pentru atitudine nesportivă, critici la adresa arbitrajului, indicându-l cu formula “ăla negru”, considerată rasism de către camerunez. Povestea a făcut reepede înconjurul planetei, opiniile fiind împărţite asupra faptului că ar fi fost vorba de un act de rasism.

Okan Buruk, derapaj verbal la adresa românilor

Însă tot din înregistrărise aude cum antrenorul Okan Buruk, fost coechipier la Galatasaray cu Gică Hagi şi Gică Popescu, îi face pe români ţigani (“în ţara mea românii sunt consideraţi ţigani”), aşa încât riscă acum la rândul său o aspră pedeapsă din partea UEFA.

ADVERTISEMENT

Interesant este că în presa internaţională a fost menţionat pe larg şi acest aspect, cu insultele lui Okan Buruk, ceea ce nu s-a petrecut în Turcia, unde nici o publicaţie nu a amintit de declaraţiile antrenorului lui Basaksehir.

ADVERTISEMENT
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat...
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut. Avertismentul medicilor
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și...
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și a reușit să se îmbogățească
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară,...
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi mai fericiți"
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe:...
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe: 'Mi-am dat seama că...'
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție...
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție – Returnare, transmite ReturRO
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte...
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte de eveniment: „I-am comandat pe un site și de patru ori mi-au trimis banii înapoi”