News

Olanda a pierdut finala CM 1974 după un chef cu șprițuri şi femei!

15.06.2018 | 00:22
Olanda a pierdut finala din 1974 după un chef cu șprițuri şi femei! Degeaba s-a bucurat prima, marcând în minutul 2...

Olanda a pierdut finala CM 1974 după un chef cu șprițuri şi femei, acel 1-2 în faţa RFG, care era gazda turneului final. A fost un meci intrat în istoria turneelor finale prin faptul că primul gol al meciului, marcat de oaspeţi, a venit după câteva zeci de secunde de la startul partidei, în urma unei faze în care au fost făcute 18 pase, fără ca germanii să fi atins balonul!

Practic s-a dat gol la prima acţiune a meciului, perioadă în care de la primul fluier şi până la intrarea mingii în poarta lui Meier adversarii nu au atins mingea! E drept, la capătul celor 18 pase nu a fost un gol imediat, ci un penalty, transformat, iar Olanda începea să creadă în minuni. Finala era una plină şi de context istoric, între Germania şi Olanda fiind relaţii glaciale, al doilea război mondial lăsând cicatrici imposibil de şters în urma ocupaţiei naziste.

Olanda a pierdut finala CM 1974 după un chef cu șprițuri şi femei! „Bild Zeitung” i-a dat de gol pe batavi!

Însă tocmai când o naţiune întreagă, cea batavă, se încărcase cu o dorinţă enormă de răzbunare şi căuta să o trimită şi celor 11 care urmau să-i reprezinte pe teren, în frunte cu legendarul Johan Cruyff, a căzut ca din senin o adevărată descărcare de tunete şi fulgere în cantonamentul Portocalei mecanice. Cinci dintre jucătorii emblematici din lotul pregătit de Rinus Michels au fost acuzaţi de presă că au petrecut o noapte fierbinte, cu mult vin şi două nemţoaice goale puşcă în piscina hotelului!

Scandalul iscat a fost de proporţii, dar a avut darul de a-i înfuria şi mai rău pe olandezi, care înainte cu o oră de meci i-au înnebunit pe nemţi cântând din toate puterile în vestiar ca şi când ar fi fost deja campioni mondiali. Cum cei care scriseseră fuseseră germani, publicaţia Bild Zeitung, furia era uriaşă în vestiarul batav.

Drama lui Willy van Hannegem

Willy van Hannegem avea motivele cele mai mari să moară pe teren cu Gerd Muller şi colegii lui de gât. În al doilea război mondial i-au fost ucişi de nazişti tatăl, sora şi doi fraţi. Lui nu-i trebuia nici o primă pentru a da totul contra Germanie, jucând numai cu sufletul, în amintirea celor dragi dispăruţi atât de tragic. Numai că RFG era gazda turneului, investiţia fusese uriaşă şi ţinta era titlul mondial.

Olanda a pierdut finala din 1974 după un chef cu șprițuri şi femei! Germania l-a avut, din fericire, pe teribilul golgeter Gerd Muller. În imagine marchează golul pentru titlul mondial
Olanda a pierdut finala din 1974 după un chef cu șprițuri şi femei! Germania l-a avut, din fericire, pe teribilul golgeter Gerd Muller. În imagine marchează golul pentru titlul mondial!

Iar acest lucru s-a văzut când arbitrul englez Taylor a arătat din nou punctul cu var, acum pentru gazde, după ce Holzenbein a plonjat ca în bazin în careu, dar el era recunoscut drept un specialist al acestor căderi, cum a recunoscut peste ani şi Beckenbauer. RFG avea să câştige cu 2-1 pentru că pe teren exista la gazde acel Gerd Muller, care putea marca din orice poziţie şi cu orice parte a corpului. Portarul Sepp Meier şi Paul Breitner aveau să recunoască frica imensă pe care au avut-o după golul Olandei, dar şansa lor a fost că nu au mai primit alt gol.

Cruyff, bombardat cu telefoane de la soţia sa

Revenind la incidentul prezentat în Bild Zeitung el nu a fost o invenţie, doar că jurnaliştii germani au greşit momentul când a avut loc petrecerea în costumul lui Adam şi Eva, udată cu multe sticle de vin. Orgia s-a desfăşurat nu înaintea finalei, cum s-a scris, ci după partida cu Brazilia. A fost prezent şi vedeta Cruyff, alături de Neeskens, Haan, Rep şi Krool. Şi a fost o noapte cu totul specială, pentru că s-a băut la vin fără număr, personalul hotelului cărând spre dimineaţă urmele “crimei” într-un sac special, pentru că erau multe sticle.

Olanda a pierdut finala din 1974 după un chef cu șprițuri şi femei! Nici magicianul Johan Cruyff nu a reușit ă schimbe soarta finalei cu încăpățânații nemți
Olanda a pierdut finala din 1974 după un chef cu șprițuri şi femei! Nici magicianul Johan Cruyff nu a reușit ă schimbe soarta finalei cu încăpățânații nemți

Chiar dacă s-a greşit momentul când olandezii au ieşit în decor dezvăluirile din presă au însemnat un adevărat taifun din partea soţiilor celor implicaţi. “Te ştiam plecat să joci fotbal şi să reprezinţi ţara şi tu jucai altceva cu nemţoaice goale şi cu sticlele de vin în bazin” l-a desfiinţat jumătatea lui Arie Haan pe inculpat. Iar Danny Cruyff i-a înnebunit pe toţi pentru că suna încontinuu, zeci de apeluri zilnic, pentru a-l certa pe Johan. De altfel, patru ani mai târziu Cruyff a refuzat să meargă în Argentina, la Mondial, unde Olanda iar a pierdut finala şi tot cu 2-1, dar după prelungiri şi tot în faţa gazdelor competiţiei. Cruyff a motivat prin faptul că a dorit să rămână alături de familie.

Tags:
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
10.000.000 € pentru Mircea Lucescu! Nu a stat pe gânduri și a luat...
10.000.000 € pentru Mircea Lucescu! Nu a stat pe gânduri și a luat decizia imediat
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
"Bonusul" de care ar putea beneficia şoferii care depăşesc viteza. Radarele poliţiei vor avea două marje de eroare
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de...
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de țuică de 40 de grade. Experiment inedit cu etilotestul VIDEO
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut...
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu
Gigi Becali, turbat de furie. Acuzații la adresa SRI și a lui Băsescu
Gigi Becali, turbat de furie. Acuzații la adresa SRI și a lui Băsescu
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă...
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă se dă înainte de vacanţa de vară
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la...
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la NATO
Cum arăta armata lui Vlad Ţepeş. Voievodul avea la dispoziție un număr neașteptat...
Cum arăta armata lui Vlad Ţepeş. Voievodul avea la dispoziție un număr neașteptat de mic de soldați