ADVERTISEMENT
Sport

”Olimpicii” din lotul lui Mirel Rădoi. Ce fotbaliști au excelat la materiile școlare

România debutează la jumătatea săptămânii viitoare la JO de la Tokyo, iar selecționerul Mirel Rădoi are motive întemeiate să fie optimist. Șase ”tricolori” sunt obișnuiți cu întrecerile ”olimpice”… școlare.
Autor: Patrice Podina | 13.07.2021 | 16:32
”Olimpicii” din lotul lui Mirel Rădoi. Ce fotbaliști au excelat la materiile școlare
România. Sursa foto: Facebook

Întrecerile JO debutează săptămâna viitoare cu partidele din cadrul turneului olimpic de fotbal. Restricțiile impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus sunt extrem de stricte, dar fotbaliștii lui Mirel Rădoi nu se vor plictisi în bula din satul olimpic.

ADVERTISEMENT

Pentru că nu se pot deplasa prea mult, ”tricolorii” vor avea suficient timp să recapituleze materiile preferate, din vremea când erau elevi.

Șase olimpici școlari, în lotul României

Cel mai important contingent de sportivi al delegației României se va deplasa în Japonia peste două zile. Între aceștia se numără și fotbaliștii lui Mirel Rădoi care vor intra în competiție, în 22 iulie, cu o zi mai devreme decât este programată ceremonia de deschidere.

ADVERTISEMENT

Înainte de ultimele retușuri, ”tricolorii” au rememora pentru site-ul oficial al Federației Române de Fotbal anii de școală și s-au fălit cu rezultatele la învățătură.

Virgil Ghiță și Ștefan Târnovanu au fost cei mai silitori. Au avut rezultate excelente la matematică, dar și la Limba română (Ghiță), respectiv Limba franceză (Târnoveanu).

ADVERTISEMENT

Tot la matematică au avut rezultate excelente și George Ganea și Tudor Băluță. Marian Aioani a fost olimpic la chimie, iar Ion Gheorghe excelează la Limba engleză.

Lotul României pentru Jocurile Olimpice:

Portari: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);

ADVERTISEMENT

Fundași: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Florin Ștefan;

Mijlocași: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia); Eduard Florescu (FC Botoşani), Antonio Sefer (Rapid).

ADVERTISEMENT

Atacanți: George Ganea (Farul Constanța), Andrei Sîntean (Hermannstadt).

Programul României la JO de la Tokyo

România va debuta la turneul olimpic de fotbal în data de 22 iulie când va înfrunta reprezentativa statului Honduras. Al doilea meci al tricolorilor se va juca pe 25 iulie, cu selecţionata din Coreea de Sud, iar pe 28 iulie ”tricolorii” vor înfrunta selecționata olimpică a Noii Zeelande.

România a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo grație accederii în semifinalele Campionatului European U21 din 2019. ”Tricolorii” au participat ultima oară la turneul olimpic de fotbal tocmai în 1964, tot în Japonia.

ADVERTISEMENT

Ediția din acest an a JO va fi doar a patra la care România va participa cu echipa de fotbal, după cele din 1924 (Paris), 1952 (Helsinki) şi 1964 (Tokyo).

Primele două clasate se califică în sferturile de finală (31 iulie), semifinalele vor avea loc pe 3 august, iar finala pe 7 august. Dacă va trece de grupe, România va înfrunta în sferturi locul 1 sau 2 din Grupa A, din care fac parte Japonia, Africa de Sud, Mexic și Franța.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1