Fotbal intern

Olimpiu Moruțan a fost dorit de Hagi timp de șase ani: „E extraordinar! Va ajunge sus”

08.01.2021 | 14:08
Olimpiu Morutan a fost dorit de Hagi timp de sase ani E extraordinar Va ajunge sus
ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan a fost dorit insistent de Gică Hagi la Viitorul, însă „perla” lui Gigi Becali a ajuns la FC Botoșani în 2016 după falimentul Universității Cluj.

Mijlocașul FCSB este cel mai bun pasator din Liga 1, iar Gigi Becali speră să obțină o sumă de minim 15 milioane de euro pentru fostul jucător care a începutut fotbalul la Cluj.

ADVERTISEMENT

De altfel, fostul patron al lui Olimpiu Moruțan, Valeriu Iftime, consideră că Olimpiu Moruțan este noul lider al generației U21, peste fiul lui Hagi, Ianis.

Olimpiu Moruțan a fost unul dintre jucătorii preferați ai lui Gică Hagi

Olimpiu Moruțan a început fotbalul la Universitatea Cluj, unde a jucat între 2015 și 2016, însă la grupele de copii și juniori încă din 2011. De altfel, primul trofeu câștigat din cariera lui Moruțan a fost etapa de la Cluj a Cupei Hagi Danone.

ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al lui Moruțan,  Septimiu Ormenișan, a povestit cum Hagi a încercat ani la rândul să îl aducă la Academia lui Viitorul Constanța și l-a sunat personal să se intereseze de Oli: „Fii atent, e un copil, Olimpiu Morutan. Ce mai face? Imi place extraordinar si as vrea sa vina la noi Apoi m-a sunat si s-a interesat mereu de Olimpiu”, a povestit acesta pentru ziarul Actual de Cluj.

Prima întâlnire dintre Moruțan și Hagi a avut loc în 2011 la Turneul Final al Cupei Hagi Danone, unde puștiul de doar 11 ani a fost desemnat cel mai tehnic jucator al turneului si, totodata, a primit premiul de cel mai bun fotbalist in finala jucata impotriva Scolii de Fotbal “Gica Popescu” Craiova, iar „Regele” a fost vrăjit definitiv de driblingurile în regim de viteză și tehnica lovirii balonului.

ADVERTISEMENT

Moruțan a înscris primul gol din Liga 1 chiar împotriva lui Gică Hagi

25 septembrie 2017, ziua pe care Olimpiu Moruțan nu o va uita niciodată. Fotbalistul lui FC Botoșani avea să marcheze primul gol din Liga 1, chiar împotriva echipei idolului copilăriei sale, Gheorghe Hagi. Moldovenii aveau să câștige cu 1-0 partida cu Viitorul Constanța, campioana României, iar Moruțan avea să fie ales omul meciului: „Îl felicit, e primul gol în Liga 1. O să-și aducă aminte de acest gol, mai ales că a fost contra mea. Este un fotbalist interesant, un copil foarte bun, caracter bun, fotbal știe. Îi urăm baftă!”, spunea Hagi după acel meci.

De altfel, Moruțan chiar avea să își aducă aminte pentru totdeauna de acel meci și a povestit într-un interviu pentru es12.ro despre acel meci: „Îmi pare rău că golul ăsta a venit tocmai împotriva lui Hagi! A fost ceva ciudat. Toți știu că Hagi m-a vrut la Viitorul. Eu am ales altceva. În trecut, mi-a spus că n-am făcut alegerea corectă, dar eu sunt convins că n-am greșit acceptând Botoșaniul”, declara jucătorul.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi a văzut tot timpul ceva mai mult în Moruțan și i-a transmis un mesaj chiar la finalul meciului, anticipând traiectoria sa, așa cum povestește chiar jucătorul: Nu am scos prea multe cuvinte din gură, nu-mi permiteam să-l întrerup. Dar i-am mulțumit permanent! Sfaturile lui Hagi sunt importante. Doar mi le-a spus cel mai mare fotbalist român!”, a povestit fostul jucător al lui FC Botoșani.

  • 4 ani a jucat Olimpiu Moruțan la juniorii lui U Cluj
  • 2 ani a jucat Moruțan pentru Universitatea Cluj
  • 3 ani a jucat mijlocașul la FC Botoșani
  • 2018 e anul în care Moruțan s-a transferat la FCSB
  • 136 de meciuri ale Moruțan în Liga

________________________________________________________________________________

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Astra: 1,57 este cota pentru „FCSB deschide scorul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT