Fotbal intern

Olimpiu Moruțan, dorit de Șahtar Donețk. „Au întrebat de preț!”

06.08.2018 | 17:23
Olimpiu Morutan dorit de Sahtar Donetk Au intrebat de pret

Olimpiu Moruțan, dorit de Șahtar Donețk. Prestațiile din ce în ce mai bune ale lui Olimpiu Moruțan la FCSB au reaprins interesul echipelor din străinătate pentru mijlocașul lui Gigi Becali. Jucătorul de 19 ani a marcat în returul cu slovenii de la Rudar Velenje primul său gol european, iar peste trei zile a făcut iar 25 de minute foarte bune împotriva Iașului, cu gol și pasă de gol la goleada de pe Arena Națională.

O formație care a încercat să-l cumpere pe Olimpiu Moruțan înainte ca Becali să-l aducă la FCSB a devenit din nou extrem de interesată de jucător. Informațiile FANATIK.RO spun că ucrainenii de la Șahtar Donețk îl monitorizează pe Olimpiu la fiecare partidă, fiind convinși că au greșit atunci când jucătorul era la Botoșani și nu au plusat pentru a-i lua fața lui Becali.

Olimpiu Moruțan, dorit de Șahtar Donețk. „I-am spus și domnului Becali!”

Iar faptul că Moruțan este în atenția cluburilor de afară a fost confirmat pentru FANATIK.RO de impresarul jucătorului, Florin Vulturar. „Domnul Becali a avut mare încredere în el de la început, alții încep să-l regrete acum. Chiar zilele trecute am fost întrebat de oficialii unei echipe care l-a dorit înainte de a semna cu FCSB care este acum prețul jucătorului. I-am spus și domnului Becali, care sigur are strategia lui, iar celor care au întrebat le-am transmis că nu e cazul să vorbim acum despre așa ceva”, a declarat Vulturar pentru FANATIK.RO.

Olimpiu Moruțan și impresarul său Florin Vulturar, în momentul în care mijlocașul a semnat cu FCSB în decembrie 2017
Olimpiu Moruțan și impresarul său Florin Vulturar, în momentul în care mijlocașul a semnat cu FCSB în decembrie 2017

Șahtar Donețk, una dintre formațiile care-l monitorizează foarte atent pe Olimpiu Moruțan, a fost în tratative cu cei de la FC Botoșani la finalul anului trecut pentru a obține semnătura jucătorului. Fosta echipă a lui Mircea Lucescu intrase pe fir după ce și rivala de la Dinamo Kiev se interesase de jucător. Șahtar pregătea o ofertă de 1 milion de euro cu procente la revânzare, dar Iftime, Moruțan și impresarul Florin Vulturar au acceptat oferta lui Becali, care l-a și lăsat pe Olimpiu la Botoșani în sezonul de primăvară.

Olimpiu Moruțan, dorit de Șahtar Donețk. Clauză de 200.000.000 de euro!

Evoluțiile în creștere ale mijlocașului l-au entuziasmat pe Gigi Becali, care a făcut declarații cu care deja lumea s-a obișnuit, după ce Moruțan a dat gol și pasă de gol împotriva Iașului. „Nu a mai avut Steaua un număr 10 de mulți ani. E fotbalist. Moruțan are salariu 8.000 pe lună, îi fac 14.000. Îi măresc și clauza, îi fac 200 de milioane de euro. Man pleacă peste doi ani, iar Moruțan peste trei ani. Dacă i se urcă la cap, la revedere, a declarat patronul Stelei.

„Într-un an va fi aproape sigur titular la echipa națională”

Becali l-a lăudat foarte mult pe Moruțan în ultimele zile

. „Moruțan s-a şcolit singur, e conştient că nu poate să dea gol şi vrea să exerseze lovituri. Şi-a pus nutriţionist şi stă şi după antrenament. Când a venit la Steaua, a mai slăbit 5 kg. Acum, a slăbit, e ascuţit de muncă. În 2-3 ani, la 22 de ani, o să fie adevărat mare, mare”, spune Becali.

Și impresarul Florin Vulturar crede enorm în jucătorul său:Olimpiu va ajunge un jucător de talie mondială, pentru că are toate calitățile necesare. E incredibil cum driblează în regim de viteză și pe spații mici! Sunt sigur că într-un an va fi titular la echipa națională și în doi ani va semna cu o echipă mare de afară”.

700.000 de euro i-a plătit Becali Botoșaniului pentru Olimpiu Moruțan, acesta fiind primul transfer al FCSB pentru sezonul actual, făcut încă din decembrie 2017!

2 goluri a marcat deja mijlocașul pentru FCSB în 5 meciuri jucate la roș-albaștri, 3 în Liga 1 și dubla cu Rudar Velenje