Fotbal intern

Olimpiu Moruțan, la cel mai frumos gol al carierei! Cifre impresionante în acest sezon la FCSB. Video

31.01.2021 | 18:14
Olimpiu Morutan la cel mai frumos gol al carierei Cifre impresionante in acest sezon la FCSB Video
ADVERTISEMENT

FCSB a învins-o pe Poli Iași în etapa a 20-a din Liga 1, scor 3-1. Au fost însă ceva emoții în fața ultimei clasate, care a reușea să egaleze prin Popadiuc. Victoria echipei din comuna Berceni a venit după un gol spectaculos al lui Moruțan, cu un șut puternic, și o reușită a lui Octavian Popescu.

FCSB a rămas fără Man, dar l-a recuperat pe Moruțan. Și, cel puțin pentru partida cu Poli Iași, a fost suficient. Fotbalistul venit de la FC Botoșani a suferit o întindere înainte de reluarea sezonului și a revenit sâmbătă în lot, așa cum anunța FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan a intrat în minutul 46 al partidei de pe Arena Națională și a avut o prestație foarte bună. Încununată cu un gol spectaculos, cel mai frumos al carierei.

Olimpiu Moruțan are patru goluri și 10 pase decisive în 15 partide disputate în acest sezon de Liga 1

În minutul 69, Moruțan a preluat pe lângă Passaglia, la 35 de metri de poarta lui Brănescu. A reușit să mai avanseze, iar apoi a șutat puternic de la 25 de metri. Mingea a lovit transversala și s-a oprit în poartă. Moruțan a avut o contribuție importantă și la faza golului 3, cu o pasă excelentă pentru Florinel Coman, care apoi a trimis decisiv pentru Octavian Popescu.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan a fost achiziționat de FCSB în 2018, pentru 700.000 de euro. Dar până la acest sezon a avut probleme în a-și găsi locul de titular. În actuala stagiune s-a descurcat excelent și a devenit titular incontestabil pentru Anton Petrea.

Are 15 apariții în acest sezon de Liga 1 și a marcat de patru ori. De asemenea, este cel mai bun pasator din lotul FCSB, cu 10 assisturi în acest sezon. Prestațiile excelente ale lui Moruțan sunt ușor de remarcat și prin prisma indexului InStat: 294, al doilea cel mai bun din Liga 1. Este depășit doar Coman, care are 295. Man era pe primul loc înainte de a pleca la Parma, cu un total de 323.

ADVERTISEMENT

 

Olimpiu Moruțan, 21 de ani, va fi aproape sigur în lotul României pentru Campionatul European U21, din luna martie. A fost integralist în partida decisivă cu Danemarca, scor 1-1, și chiar a dat pasa decisivă la golul lui Valentin Costache.

Olimpiu Moruțan, 21 de ani, va fi aproape sigur în lotul României pentru Campionatul European U21, din luna martie. A fost integralist în partida decisivă cu Danemarca, scor 1-1, și chiar a dat pasa decisivă la golul lui Valentin Costache.

ADVERTISEMENT

În decembrie 2020, Transfermarkt.de a crescut considerabil cota lui Olimpiu Moruțan. Iar mijlocașul celor de la FCSB a ajuns la cea mai bună cotă a carierei, 1,3 milioane de euro. Până atunci era evaluat la 800.000 de euro.

Olimpiu Moruțan a fost și el aproape să o părăsească pe FCSB în iarnă. FANATIK.RO a anunțat în exclusivitate pe 2 ianuarie că pentru mijlocașul de 21 de ani a venit o ofertă de 10,5 milioane de euro din Emiratele Arabe Unite. Gigi Becali a cerut 15 milioane de euro, iar negocierile au eșuat.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 1,72 este cota pentru „pauză sau final X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT