Sport

Oltenii, acuze vehemente după U Craiova – FCSB 0-3: ”Acum diferența se face în camera VAR!”

Oltenii sunt marcați de eșecul din derby-ul U Craiova - FCSB 0-3, însă acuză penalty-ul pe care Marcel Bîrsan l-a acordat pentru oaspeți.
30.01.2024 | 07:07
Oltenii acuze vehemente dupa U Craiova  FCSB 03 Acum diferenta se face in camera VAR
Oltenii sunt marcați de eșecul din derby-ul U Craiova - FCSB 0-3, însă acuză penalty-ul pe care Marcel Bîrsan l-a acordat pentru oaspeți. Sursă foto: Răzvan PĂSĂRICĂ/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Vicecampioana României a deschis scorul prin Darius Olaru în finalul primei reprize, după un 11 metri acordat după ce faza a fost revăzută la VAR. Bîrsan a sancționat un henț făcut de Gjoko Zajko la șutul lui Florinel Coman.

Silvian Cristescu face acuzații dure după U Craiova – FCSB 0-3

Fost jucător al ”alb-albaștrilor”, Silvian Cristescu a acuzat în termeni extrem de duri penalty-ul acordat în partida U Craiova – FCSB 0-3, din etapa a 23-a din SuperLiga, și consideră că diferența s-a făcut la VAR.

ADVERTISEMENT

”N-a fost umilință! Dacă e să ne luăm după jocul din teren, n-a fost așa. Diferența s-a făcut la acel penalty! Dacă mingea lovește o parte a corpului și apoi mâna, e clar că nu este penalty! Arbitrul a făcut diferența în acest joc, apoi au venit și alte greșeli.

Dacă marcam la început prin Mitriță, alta era situația. La primul gol a fost Băluță în ofsaid și penalty inventat. Cu Farul am avut o lovitură de la 11 metri care nu ni s-a dat. Acum diferența se face în camera VAR!

ADVERTISEMENT

Băieții trebuie să se liniștească. Dacă vor câștiga la Sfântu Gheorghe, atunci lucrurile se vor îndrepta. FCSB mai poate fi prinsă. Pe mine nu m-a impresionat! În teren diferența a fost făcută de Olaru, care e unul dintre cei mai buni jucători la mijlocul terenului”, a declarat Cristescu, conform iamsport.ro.

Crăciunescu, verdict clar în privința penalty-ului

În minutul 45+3, Adrian Șut a centrat în careu, iar Darius Olaru a prelungit mingea până la Florinel Coman. Șutul ”șeptarului” de la FCSB a fost atins cu mâna în careu de fundașul Gjoko Zajkov. În primă fază, Marcel Bîrsan a lăsat jocul să continue, însă faza controversată a fost analizată în camera VAR de Cătălin Popa și asistentul Mircea Grigoriu.

ADVERTISEMENT

După mai multe minute de analiză, ”centralul” a fost chemat la marginea terenului pentru a revedea faza. În cele din urmă, Marcel Bîrsan a dictat lovitură de la 11 metri, iar Darius Olaru a înscris cu o execuție spectaculoasă. Oltenii au protestat vehement, susținând că mingea a sărit în mâna lui Zajkov dintr-o contră.

Contactat de FANATIK, Ion Crăciunescu a declarat că arbitrul, cu ajutorul VAR, a luat decizia corectă de a acorda lovitură de la 11 metri. Fostul mare arbitru a precizat că mâna lui Zajkov se afla într-o poziție nefirească.

ADVERTISEMENT

În schimb, Mihai Rotaru a pus tunurile pe arbitrul Marcel Bîrsan pentru penalty-ul acordat în favoarea FCSB-ului. În schimb, patronul oltenilor şi-a menajat jucătorii, pe care i-a felicitat pentru atitudine.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,12 este cota pentru „nu marchează ambele echipe și sub 2,5 goluri” la meciul Sepsi - Universitatea Craiova