Sport

Olympiakos a zdrobit-o pe AC Milan în finala UEFA Youth League! Gol fabulos din foarfecă înscris de un grec! Video

Olyimpiakos a jucat finala UEFA Youth League din acest sezon contra lui AC Milan, pe care a zdrobit-o în acest meci, unde s-a înscris și un gol fantastic care a închis tabela.
25.04.2024 | 07:30
Olympiakos a zdrobito pe AC Milan in finala UEFA Youth League Gol fabulos din foarfeca inscris de un grec Video
Olympiakos, câștigătoarea trofeului Youth League / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

UEFA Youth League este competiția care aduce cele mai bune formății U19 de la nivel european. Formatul competiției este unul diferit față de Champions League, prin prisma faptului că sunt două segmente, care se unesc apoi.

Grecii au viitor, parcurs excelent în Youth League

UEFA Youth League este o oglindă a Champions League, dar care este combinată cu campioane domestice. În sens practic, competiția pune față în față echipele din Liga Campionilor, sub forma grupelor din competiția de seniori.

ADVERTISEMENT

Partidele au loc exact ca în Liga Campionilor, fiecare cu fiecare, într-o grupă de 4 competitoare. Cluburile se califică automat în acest segment al competiției dacă seniorii sunt calificați în Liga Campionilor.

Olympiakos a intrat în competiție pe palierul campioanelor domestice, la fel ca Universitatea Craiova, unde a dat de Lecce, pe care a zdrobit-o cu 6-2. În al doilea tur al segmentului domestic, grecii au trecut cu 7-0 la general de azerii de la Qabala.

ADVERTISEMENT

Grecii au intrat apoi în zona de knockout, unde au apărut și echipele din grupe, și au bătut pe rând Inter Milano (0-0, 6-5 la penalty-uri) sau Lens (2-2, 4-2 la penalty-uri). În sferturi, grecii au dat de Bayern Munchen, pe care au eliminat-o cu 3-1 la general, iar semifinala a fost contra lui Nantes, terminată cu 0-0 și 3-1 la penalty pentru Olympiakos.

Finala le-a adus față în față pe Olympiakos și AC Milan, în fața a 7200 de spectatori, unde grecii i-au umilit pe milanezi. Olympiakos a deschis scorul din penalty prin Mouzakitis, iar apoi s-au dezlănțuit. Grecii au punctat în minutele 61 prin Papakanellos și 66 prin Bakoulas, care a înscris fabulos din foarfecă.

ADVERTISEMENT

FCSB, ultima echipa calificată în grupele Youth League

De la înființarea competiției din 2013, România a dat o singură formație pe traseul Champions League, anume FCSB. Clubul lui Gigi Becali s-a calificat în Liga Campionilor în sezonul 2013 – 2014, după un play-off cu Legia Varșovia.

În Youth League, FCSB a făcut o figură mult mai frumoasă decât în Champions League, unde tinerii conduși de Ion Toma au scos 5 puncte într-o grupă cu Chelsea, Schalke și Basel. Rezultatele FCSB-ului din Youth League au fost unele bune, care ofereau speranțe:

ADVERTISEMENT
  • Schalke – FCSB 3-0
  • FCSB – Chelsea 0-4
  • FCSB – FC Basel 1-1 (a înscris Alexandru Târnovan)
  • FC Basel – FCSB 1-3 (au înscris Alexandru Mitriță, și dublă Răzvan Grădinaru)
  • FCSB – Schalke 1-1 (a înscris Răzvan Grădinaru)
  • Chelsea – FCSB 5-0

În lotul FCSB-ului se aflau jucători care ulterior au promovat la echipa mare, cum ar fi Răzvan Grădinaru, Alexandru Târnovan, Alexandru Aldea, Valentin Cojocaru sau Robert Vîlceanu, dar și Alexandru Mitriță, star-ul Universității Craiova, dorit acum de Gigi Becali iar.

ADVERTISEMENT
Tags: