Sport

Omagiu pentru Bobby Charlton înainte de Manchester United – FC Copenhaga! Momente speciale pe Old Trafford

Momente emoționante pe Old Trafford înaintea meciului Manchester United - FC Copenhaga, englezii omagiindu-l pe legendarul Bobby Charlton.
24.10.2023 | 23:00
Omagiu pentru Bobby Charlton inainte de Manchester United  FC Copenhaga Momente speciale pe Old Trafford
Momente emoționante pe Old Trafford înaintea meciului Manchester United - FC Copenhaga, englezii omagiindu-l pe legendarul Bobby Charlton. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Legenda ”diavolilor roșii” și a naționalei Angliei, alături de care a cucerit titlul mondial în 1966, a decedat la vârsta de 86 de ani. El era unul dintre supraviețuitorii tragicului accident aviatic de la Munchen, din 1958, în care 23 de oameni, dintre care 8 fotbaliști de la United, și-au pierdut viața.

Bobby Charlton, omagiat înainte de Manchester United – FC Copenhaga

Așa cum era de așteptat, gruparea engleză l-a omagiat pe marele Sir Bobby Charlton înaintea partidei Manchester United – FC Copenhaga, din etapa a 3-a din faza grupelor din Champions League.

ADVERTISEMENT

Momentele speciale au început cu mult înainte de primul fluier al întâlnirii. Conform The Sun, fanii au venit cu ore bune înainte de start la arena Old Trafford și au depus o mare de flori în onoarea legendarului fotbalist.

Eșarfe, tricouri și fotografii au fost plasate în jurul emblematicei statui United Trinity, care îi înfățișează pe George Best, Denis Law și Sir Bobby Charlton. De asemenea, clubul le-a oferit fanilor posibilitatea de a semna o carte de condoleanțe.

ADVERTISEMENT

Omagiu Bobby Charlton Manchester United - FC Copenhaga

Directorul general al lui Manchester United, Richard Arnold, a depus o coroană de flori pe locul de pe Old Trafford de unde legendarul fotbalist urmărea meciurile lui Manchester United. El a lăsat și un cartonaș pe care scria: ”Iubit. Adorat. Niciodată uitat. Mulțumesc. Familia Manchester United”.

Omagiu Bobby Charlton Manchester United - FC Copenhaga

Momente emoționante pe Old Trafford

Înainte de începerea meciului cu FC Copenhaga, managerul Erik ten Hag a adus o coroană de flori în cercul de la centrul terenului. Olandezul a fost însoțit de căpitanul echipei U19 a lui Manchester United, Dan Gore, și de Alex Stepney, fost coechipier al lui Sir Bobby Charlton.

ADVERTISEMENT

A urmat obișnuitul minut de reculegere în care pe Old Trafford s-a lăsat o liniște apăsătoare. Apoi, întregul stadion a izbucnit în ropote de aplauze, iar fanii celor două echipe au scandat la unison: ”Există un singur Bobby Charlton”.

Sir Bobby Charlton a fost diagnosticat în anul 2020 cu demență. Diagnosticul a fost făcut public de soția fostului fotbalist legendar, Lady Norma Charlton, care și-a dat acordul ca vestea să ajungă la toți fanii fotbalului.

ADVERTISEMENT

Legendarul fotbalist a evoluat pentru Manchester United aproape întreaga carieră, reușind să marcheze 249 de goluri. El a fost unul dintre oamenii cheie la primul trofeu Cupa Campionilor Europeni câștigat de Manchester United, în 1968.

ADVERTISEMENT