Sport

A murit Sir Bobby Charlton! Fostul star al lui Manchester United şi al naţionalei Angliei s-a stins la 86 de ani

Veste tristă în lumea fotbalului. Sir Bobby Charlton, unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria Angliei, s-a stins la 86 de ani.
21.10.2023 | 18:16
A murit Sir Bobby Charlton Fostul star al lui Manchester United si al nationalei Angliei sa stins la 86 de ani
A murit Sir Bobby Charlton! Fostul star al lui Manchester United şi al naţionalei Angliei s-a stins la 86 de ani
ADVERTISEMENT

Fotbalul mondial este în doliu. Legendarul Sir Bobby Charlton s-a stins din viaţă la vârsta de 86 de ani. Anunţul a fost făcut atât pe conturile oficiale ale Premier League, cât şi pe cel al lui Manchester United:

A murit Sir Bobby Charlton!

„Premier League regretă dispariția lui Sir Bobby Charlton, unul dintre cei mai mari fotbaliști englezi din istorie. Condoleanțe familiei, prietenilor, și clubului Manchester United”, se arată în postarea celor de la Premier League.

ADVERTISEMENT

Sir Bobby Charlton a fost diagnosticat în anul 2020 cu demenţă. Vestea a fost făcută publică de soţia fostului fotbalist legendar, Lady Norma Charlton, care şi-a dat acordul ca vestea să devină publică.

Este unul dintre numele legendare din fotbalul mondial. El a evoluat în toate meciurile de la Mondialul din 1966, singurul câştigat de Anglia. De altfel, este singurul trofeu important câştigat de naţionala Albionului.

ADVERTISEMENT

Campion Mondial şi Balon de Aur în 1966!

Tot în 1966, Sir Bobby Charlton a primit Balonul de Aur pentru evoluţiile din naţionala Angliei şi de la Manchester United. El a evoluat pentru “diavolii roşii” aproape întreaga carieră, reuşind să marcheze 249 de goluri.

Mijlocaşul a fost unul dintre oamenii cheie şi la primul trofeu din Cupa Campionilor Europeni pentru Manchester United, în 1968. Alături de echipa de pe Old Trafford, Bobby Charlton a câştigat 12 trofee.

ADVERTISEMENT

Sir Bobby Charlton este unul dintre supravieţuitorii tragicului accident aviatic de la Munchen, din 1958, în care 23 de oameni şi-au pierdut viaţa. Nu mai puţin de opt dintre ei erau fotbalişti la Manchester United.

Cinci campioni mondial din 1966, diagnosticaţi cu demenţă

Sir Bobby Charlton a fost al cincilea jucător de la Campionatul Mondial din 1966 care a fost diagnosticat cu demenţă. Nobby Stiles, Martin Peters, Jack Charlton și Ray Wilson au decedat după ce s-au luptat cu teribila maladie.

ADVERTISEMENT

În 2020, cu câteva luni înainte să fie diagnosticat cu demenţă, fratele lui Sir Bobby Charlton a decedat după ce a fost şi el diagnosticat cu aceeaşi boală.

  • 86 de ani a trăit Sir Bobby Charlton
  • 1966 este anul în care Bobby Charlton a câştigat titlul mondial şi Balonul de Aur
ADVERTISEMENT