Sport

Varianta Omicron face ravagii în sport! Campionatul Mondial de hochei, anulat în timpul desfăşurării competiţiei

Noul val pandemic Covid-19, varianta Omicron, este necruțătoare și cu competițiile sportive. Un mare eveniment, așteptat cu sufletul la gură de fani, a fost anulat.
30.12.2021 | 15:06
Varianta Omicron face ravagii in sport Campionatul Mondial de hochei anulat in timpul desfasurarii competitiei
ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial de hochei pe gheață pentru juniori U20, care a început imediat după Crăciun în Canada,  a fost anulat.

Trei echipe lovite de Omicron!

Organizatorii Campionatului Mondial de hochei pe gheață U20, din Canada, au luat decizia de a întrerupe competiția, după ce mai multe echipe au raportat cazuri pozitive la Covid-19.

ADVERTISEMENT

Prima delegație care nu a mai putut intra pe gheață a fost a americanilor, care au pierdut la masa verde meciul cu Elveția, scorul astfel stabilit, în conformitate cu reglementările internaționale, fiind 1-0.

Apoi Rusia nu s-a putut prezenta la partida cu Slovacia, iar Cehia a declarat forfait în fața Finlandei, ambele pierzând cu același scor, 1-0.

ADVERTISEMENT

Echipele cu cazuri COVID-19, plasate în carantină!

În atare condiții, din motive de securitate a jucătorilor și oficialilor, s-a luat decizia ca turneul să se întrerupă, iar echipele să fie trimise acasă.

Titlul mondial U20 nu se va acorda anul acesta.

Ultima partidă disputată la această competiție a fost festivalul de goluri al Canadei, 11-2 cu Austria. În acest meci, canadianul Connor Berrard, 16 ani, a scris istorie, devenind cel mai tânăr hocheist din istoria Campionatelor Mondiale care marchează patru goluri într-un meci.

ADVERTISEMENT

Echipele cu cazuri de Covid-19 depistate au fost plasate în carantină, iar celelalte trimise acasă.

“Noul val Omicron ne-a forțat să revizuim protocoalele și să introducem teste zilnice pentru jucători”

Oficialii competiției din Canada au anunțat că securitatea jucătorilor și a celor implicați în competiție este pe primul plan.

ADVERTISEMENT

Decizia de suspendare a competiției în timpul desfășurării este una fără precedent și survine după ce trei meciuri au fost omologate la masa verde, din pricina infecțiilor cu Omicron.

Luc Tardiff, președintele IIHF, Federația Internațională de Hochei pe Gheață, a declarat: ”Noi oficialii și echipele am avut maximă încredere în protocoalele de securitate sanitară stabilite înainte de începerea competiției. Noul val Omicron ne-a forțat să revizuim protocoalele și să introducem teste zilnice pentru jucători, arbitri și alți oficiali. Din păcate toate măsurile luate nu au fost de ajuns așa că ne-am gândit în primul rând la sănătatea sportivilor, atunci când am luat această decizie dificilă”.

Alte competiții de iarnă amânate

Sezonul sporturilor de iarnă a fost grav afectat de noul val pandemic. Universiada de iarnă, care trebuia să aibă loc la Lucerna, în Elveția, a fost anulată.

De asemenea, Jocurile Mondiale Militare de iarnă, unde urmau să participe și militari români, nu vor mai avea loc. Competiția militarilor urma să fie găzduită de Germania.

IIHF a mai anunțat că, din motive de securitate, toate campionatele mondiale planificate pentru ianuarie 2022, au fost anulate.

ADVERTISEMENT