News

Omicron, risc mai mic de spitalizare față de Delta! Ce au descoperit medicii

Omicron, risc mai mic de spitalizare față de Delta! Ce au descoperit medicii din Africa de Sud despre tulpina de coronavirus care face deja ravagii în Europa
22.12.2021 | 18:24
Omicron risc mai mic de spitalizare fata de Delta Ce au descoperit medicii
ADVERTISEMENT

Vești bune din Africa de Sud acolo unde a avut loc un studiu potrivit căruia tulpina Omicron, una care dă mari bătăi de cap europenilor, ar avea riscuri mai mici de spitalizare şi de a dezvolta forme grave de COVID-19.

Astfel, persoanele infectate cu această variantă a noului coronavirus ar putea trece mai ușor prin boală în comparaţie cu riscurile echivalente cauzate de varianta Delta.

ADVERTISEMENT

Omicron, risc mai mic de spitalizare față de varianta Delta!

Cu toate acestea, cercetătorii spun că rezultatul se datorează parţial şi cel mai probabil unei imunităţi ridicate care există în rândul populaţiei locale.

De asemenea, studiul, unul care nu a fost deocamdată evaluat de cercetătorii internaţionali a mai scos la iveală un fapt interesant.

ADVERTISEMENT

Medicii au descoperit că persoanele diagnosticate cu varianta Omicron în Africa de Sud în perioada 1 octombrie – 30 noiembrie aveau un risc cu 80% mai mic de a fi spitalizate.

Mai exact, dacă ne raportăm strict la pacienţii spitalizaţi în perioada menţionată, se poate observa ușor cum cei infectaţi cu varianta Omicron au prezentat riscuri similare de a dezvolta forme severe cu cele ale persoanelor infectate cu alte variante.

ADVERTISEMENT

Totuși, oamenii spitalizaţi cu tulpina Omicron în perioada octombrie-noiembrie au beneficiat de un risc cu 70% mai mic de a dezvolta forme severe spre deosebire de cei spitalizaţi în urma infectării lor cu varianta Delta în perioada aprilie-noiembrie.

“În mod convingător, atunci când sunt analizate cumulat, datele noastre sugerează cu adevărat o poveste pozitivă privind o severitate redusă a variantei Omicron în comparaţie cu alte variante”, a declarat Cheryl Cohen, profesoară la Institutul Naţional pentru Boli Transmisibile

ADVERTISEMENT

Cadrul didactic a mai transmis și că această concluzie a fost confirmată de datele de monitorizare medicală, care au arătat un număr semnificativ mai mic de spitalizări şi de decese în timpul actualului val pandemic din Africa de Sud alimentat de varianta Omicron

“Ceea nu se ştie deocamdată este dacă această situaţie va fi similară în ţări cu niveluri foarte ridicate de vaccinare dar cu niveluri foarte scăzute de infectări precedente”, a mai declarat aceeaşi cercetătoare sud-africană.

“Este dificil să separi contribuţia relativă adusă de nivelul ridicat al imunităţii anterioare a populaţiei şi virulenţa intrinsecă mai mică pentru a explica severitatea mai scăzută a bolii care a fost observată”, au mai declarat autorii studiului.

Interesant este că medicii care au participat la studiu au estimat că între 60% şi 70% din persoanele din Africa de Sud au fost în trecut infectate şi au avut COVID-19.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a...
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a Rusiei
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Dosar penal după o nuntă cu alai care a blocat străzile şi trotuarele,...
Dosar penal după o nuntă cu alai care a blocat străzile şi trotuarele, în Teleorman. Martorii la eveniment, indignaţi: "Poliţia e acolo să le asigure circul"
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Vreme tot mai bizară în România. Ce anomalii vor fi în zilele următoare
Vreme tot mai bizară în România. Ce anomalii vor fi în zilele următoare
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată