News

OMS anunță că menține Covid-19 la nivel de pandemie. Când s-ar putea ridica această alertă

Organizația Mondială a Sănătății menține Covid-19 la nivel de pandemie. Un oficial din organizație a anunțat când s-ar putea ridica această alertă maximă.
13.04.2022 | 22:29
OMS anunta ca mentine Covid19 la nivel de pandemie Cand sar putea ridica aceasta alerta
Infecția Covid-19, menținută la nivel de pandemie de OMS. Sursa foto: EPA/Salvatore Di Nolfi
ADVERTISEMENT

În ultimele săptămâni, numărul noilor cazuri confirmate şi al deceselor provocate de Covid-19 a continuat să scadă în întreaga lume. OMS este însă circumspectă.

Infecția Covid-19, menținută la nivel de pandemie de OMS

Într-o conferință de presă susținută miercuri, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunţat că a luat decizia de a menţine răspândirea SARS-CoV-2 ca urgenţă sanitară internaţională sau pandemie ”deoarece nu este momentul să lăsăm garda jos”.

ADVERTISEMENT

Directorul general al organizației, Tedros Adhanom Ghebreyesus, spune că cei din Comitetul de Urgenţă al OMS (format din cercetători independenți) au recomandat să nu fie schimbat nivelul de alertă privind Covid-19, în perspectiva ca virusul să continue să se transmită în mod intens.

Oficialul OMS a avertizat că evoluția bolii este imprevizibilă, iar mortalitatea ”se menține la un nivel ridicat”.

ADVERTISEMENT

Ghebreyesus a făcut un apel la statele globului să mențină activă campania de vaccinare anti-Covid precum și celelalte măsuri de protecție.

”Acoperirea breşelor existente în accesul la vaccinuri este cel mai bun mod de a ne proteja de viitoare focare”, a spus șeful OMS la conferința de presă, notează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Când s-ar putea ridica alerta de pandemie în privința Covid-19

Un alt oficial din cadrul OMS, președintele Comitetului de urgenţă , Didier Houssin, a avertizat că ”nu este momentul să ne relaxăm cu privire la acest virus”, nici să se piardă din vedere necesitatea de a continua testele de depistare pentru Covid-19.

Houssin a vorbit și despre condițiile care trebuiesc îndeplinite pentru ca nivelul de pandemie să fie eliminat.

ADVERTISEMENT

Acesta a explicat că este nevoie de întrunirea mai multor criterii, printre care unele epidemiologice şi altele legate de impactul coronavirusului în acele locuri unde răspândirea se menţine ridicată.

Un raport OMS emis în această săptămână anunța că infecțiile la nivel global s-au situat în întreaga lume în ultima săptămână la 7 milioane, iar cel al deceselor la 22.000, cu scăderi observate în toate regiunile.

ADVERTISEMENT
Tags: