News

OMS, avertisment ferm legat de vaccinul anti-COVID-19 produs în Rusia. Ce spun experții

04.08.2020 | 18:13
OMS avertisment ferm legat de vaccinul antiCOVID19 produs in Rusia Ce spun expertii
ADVERTISEMENT

OMS nu a mai ezitat și a transmis un avertisment ferm legat de vaccinul anti-COVID-19 produs în Rusia. Organizația Mondială a Sănătății a reacționat cu reticență la anunțul cercetătorilor din această țară.

Oamenii de știință ruși au precizat că un vaccin anti-COVID-19 este aproape gata pentru a fi aplicat populaţiei largi și acesta ar fi produs în laboratoarele din Moscova.

ADVERTISEMENT

“Există în prezent sute de vaccinuri (împotriva COVID-19) în proces de testare şi trebuie să îndeplinească toate normele şi reglementările prevăzute pentru a fi aplicate în siguranţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier

OMS nu crede în vaccinul rusesc pentru COVID-19

Mai mult de atât, oficialul OMS a ținut să reamintească faptul că în unele ocazii “sunt raportate descoperiri care ulterior întârzie, pentru a parcurge toate fazele necesare” şi a putea fi aplicate pe scară amplă.

ADVERTISEMENT

Interesant este că nu Vladimir Putin a fost cel care a anunțat vaccinul. A făcut-o ministrul rus al sănătăţii, Mihail Muraşko.

Acesta a precizat la 1 august că Centrul naţional de studii epidemiologice şi microbiologice Gamalei a încheiat testele pentru vaccinul împotriva noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Oficialul a dus totul mai departe și a mai zis că a început chiar etapa de înregistrare a produsului. Acesta a explicat că medicii şi personalul sanitar vor fi primii care vor primi vaccinul.

De altfel, conform lui Murașko, era prevăzut ca din 10 august vaccinul să fie trimis în diferite regiuni ale Rusiei, unde va fi realizată o campanie mai amplă de vaccinare începând din toamnă.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că specialiștii au transmis că dezvoltarea vaccinurilor necesită cel puţin trei faze de mai multe luni ca durată (în care este inoculat unor grupuri şi comunităţi tot mai ample în căutarea unor eventuale efecte secundare), un proces care poate dura câţiva ani.

În plus, OMS a anunţat că va trece cel puţin un an şi jumătate până va obţine un vaccin împotriva COVID-19, în ciuda progreselor rapide înregistrate de Rusia, SUA, China sau Marea Britanie.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: