News

Opel recheamă în service aproape 194 de mii de automobile. Care este motivul

Opel a decis să recheme în service aproape 194 de mii de automobile. S-au sesizat probleme care pun în pericol viața unui șofer.
14.10.2022 | 23:48
Opel recheama in service aproape 194 de mii de automobile Care este motivul
Ce categorii de autovehicule recheamă Opel în service. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Hotărâre importantă a reprezentanților Opel. Au decis să recheme în service aproape 194 de mii de automobile, după ce s-a sesizat o problemă care periclitează viața șoferilor.

De ce recheamă în service Opel aproape 194 de mii de automobile

Mai exact, Opel a venit cu acest demers din cauză că s-au detectat unele defecțiuni la sistemul de frânare. Autovehiculele vizate sunt cele de tip Isignia, fabricate între 2018 și 2020, potrivit cotidianului german, Handelsblatt.

ADVERTISEMENT

Momentan, nu s-au comunicat incidente prin care persoane să fie implicate în accidente sau să fie rănite. Rechemarea are loc după ce în urmă cu o săptămână Opel a mai făcut o acțiune similară pentru 200.000 de mașini Corsa.

Un purtător de cuvânt al companiei auto a fost cel care a confirmat informația pentru publicația amintită. Totodată, acțiunea aparține Autorității Federale de Transport din Germania.

ADVERTISEMENT

Vehiculele afectate vor beneficia de o actualizare a unității de control ABS. De asemenea, se vor activa compensatorii hidraulici.

Și Stellantis a făcut un apel similar la începtuul anului

La începutul acestui an, compania părinte a Chrysler, Stellantis, a rechemat în service 19.808 de autovehicule monovolum hibride. Atunci, producătorul auto a recomandat conducătorilor să nu le mai reîncarce, deoarece au avut loc 12 incendii, chiar în parcări.

ADVERTISEMENT

Mai exact, s-a făcut apel pentru 16.741 vehicule din Statele Unite, 2.317 din Canada și 570 în afara Americii de Nord.

Reprezentanții Stellantis au transmis că mașinile care au luat foc erau conectate la încărcătoare. Dincolo de astfel de evenimente, nu s-au observat persoane rănite.

ADVERTISEMENT

Stellantis a mai informat și ca șoferii să nu mai reîncarce automobilele, ci să le parcheze cât mai departe de alte structuri și vehicule.

De asemenea, li s-a mai spus proprietarilor și să continue să conducă autovehiculele, utilizând motorul cu ardere internă, pentru a evita un incident.

Administrația Națională pentru Siguranața Traficului pe Autostrăzi din America a fost contactată de jurnaliștii internaționali să comenteze situația, dar nu a oferit niciun punct de vedere.

ADVERTISEMENT