Sport

Opinie FANATIK după România – Muntenegru 26-27: “Tomas Ryde s-a transformat din ‘Somnorilă’ în ‘Sforăilă’! Somn uşor cu 5.000 de euro pe lună”

04.12.2019 | 11:04
Opinie FANATIK dupa Romania  Muntenegru 2627 Tomas Ryde sa transformat din Somnorila in Sforaila Somn usor cu 5000 de euro pe luna
ADVERTISEMENT

România a fost învinsă de Muntenegru, scor 26-27, şi singura speranţă a tricolorelor pentru calificarea în grupele principale de la CM de handbal feminin sunt legate de o victorie în meciul cu Ungaria. Tomas Ryde a reuşit să facă praf încă un meci la naţională, în condiţiile în care cu un sfert de oră înainte de final aveam un avantaj de patru goluri.

Tomas Ryde, cel mai slab selecţioner al naţionalei României de handbal feminin de la Revoluţie încoace

Înainte de CM de handbal feminin din Japonia, Tomas Ryde a primit porecla de “Somnorilă”, însă deciziile luate în timpul turneului final l-au transformat în “Sforăilă”. În prima repriză a meciului cu Muntenegru, la un time-out, suedezul era mai concentrat să-i arate lui Perianu cum să respire, în timp ce Costică Buceschi dădea indicaţiile.

ADVERTISEMENT

Stilul de bătrân trezit din somn, incapabil să ia decizii sau să gestioneze situaţii, a devenit un trademark la Tomas Ryde. Plătit cu 5.000 de euro lunar, suedezul dovedeşte că este cel mai slab selecţioner al naţionalei României de handbal feminin de la Revoluţie încoace. Şi în curând se împlinesc 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989.

  • Din 2016 nu mai antrenase Tomas Ryde, când a plecat de la naţionala României

Aberaţiile lui Tomas Ryde după ce a făcut praf meciul cu Muntenegru

Tomas Ryde a făcut praf finalul meciului cu Muntenegru, iar decizia lui de a folosi doi pivoţi în momentul când a scos portarul, în dublă inferioritate, arată că suedezul este depăşit total de situaţie. Ca un amator, selecţionerul “Sforăilă” a reuşit să dea peste cap moralul jucătoarelor şi a privit impasibil cum România pierde un meci pe care trebuia să-l câştige.

ADVERTISEMENT

La conferinţa de presă, Tomas Ryde a continuat seria aberaţiilor, declarând că este mulţumit de jocul României, însă nu a scos niciun cuvânt despre decizia stupidă luată în a doua repriză. Finalul apoteotic: “Sunt mulțumit de ce au făcut jucătoarele astăzi”.

Ruşinile suferite de România cu Tomas Ryde pe banca naţionalei

În doar câteva luni, Tomas Ryde a reuşit să bifeze câteva momente ruşinoase, care au transformat naţionala României în una de pluton. Poate e cazul după CM de handbal feminin din Japonia, Alexandru Dedu să-l lase pe antrenorul suedez să se întoarcă în ţara natală, unde este un om de afaceri respectat.

ADVERTISEMENT

Tomas Ryde, depăşit total pe finalul meciului

Finalul meciului a dovedit din nou că Tomas Ryde este depăşit şi a comis o eroare de amator. Într-un moment de dublă inferioritate, suedezul a decis să scoată portarul şi să joace cu doi pivoţi. Muntenegru a marcat imediat, profitând de greşelile noastre din atac. De la 21-17 pentru România, scorul s-a transformat în 21-24 pentru Muntenegru.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp, Tomas Ryde era impasibil, singurul zvâc venind abia pe finalul meciului, la un time-out, primul în care “mutul” de pe banca naţionalei a reuşit să transmite câteva sfaturi. Prea târziu, jucătoarele României fiind deja resemnate cu gândul înfrângerii. Pe final, româncele au revenit de la 23-26 şi au înscris de două ori, dar mult prea târziu.

Urmează meciul decisiv cu Ungaria şi poate e cazul ca Tomas Ryde să facă un pas în spate, să rămână în patul confortabil de la hotel, şi să-l lase pe Costică Buceschi să pregătească partida de vineri. Domnule Ryde, ai luat o naţională care anul trecut se bătea la medalii la EURO şi ai transformat-o într-un coşmar, dar care nu o să te trezească: Somn uşor, domnule Ryde, cu 5.000 de euro pe lună!!!

ADVERTISEMENT