Sport

Ce chin, ce jale! România, la un pas să fie egalată de Kazahstan! La două minute de o ruşine istorică la CM de handbal feminin + Cristina Neagu, nervi pe bancă

03.12.2019 | 14:12
Ce chin ce jale Romania la un pas sa fie egalata de Kazahstan La doua minute de o rusine istorica la CM de handbal feminin  Cristina Neagu nervi pe banca
ADVERTISEMENT

România a învins Kazahstanul, scor 22-20, în etapa a 3-a de la CM de handbal feminin şi păstrează şanse la calificarea în grupele principale, însă jocul nu ne permite să visăm că vom obţine o victorie cu Muntenegru sau cu Ungaria. FANATIK a analizat jocul selecţionatei lui Tomas Ryde în ceea ce poate fi considerat unul dintre cele mai slabe meciuri din ultimii ani.

România nu a putut să învingă clar Kazahstanul, una dintre cele mai slabe echipe de la Mondial

Încă din startul meciul din etapa a 3-a, România a dat semne că nu va putea să învingă Kazahstanul la un scor mare. Primele atacuri ale selecţionatei lui Tomas Ryde s-au oprit de apărarea adversarelor, iar duelurile 1 la 1 au adus mai mult dezamăgire. Fără Cristina Neagu, menajată, greul a fost dus de Crina Pintea, care a marcat trei goluri în primele minute ale meciului.

ADVERTISEMENT

La finalul primei reprize, România avea un avantaj de trei goluri pe tabelă, însă era clar că jocul nu era unul convingător. Un motiv pentru care ne-am mişcat greu în atac a fost şi decizia luată de Tomas Ryde, care a făcut mai multe schimbări în prima parte a meciului, în dorinţa ca unele jucătoare să capete minute la turneul final.

  • 5 goluri a marcat Crina Pintea împotriva Kazahstanului, fiind cea mai bună marcatoare a României în meci
ADVERTISEMENT

Chin total în a doua repriză, iar finalul a fost unul SF

Aşteptările erau ca selecţionata Kazahstanului să cadă fizic în a doua repriză, aşa cum se întâmplase la precedentele meciuri din Grupa C, însă calculele au fost date peste cap rapid. De la 16-11, scorul a ajuns la 16-15, după mai multe ratări din partea jucătoarelor din atac. În plus, portăriţa asiaticelor a prins o zi de poveste şi a parat câteva mingi grele.

La mijlocul reprizei a doua, România s-a distanţat la patru goluri, însă din nou a apărut un moment de black-out. Cu două minute înainte de final, Kazahstan s-a apropiat la un gol şi putea să egaleze la penultimul atac, ceea ce ar fi însemnat un dezastru total pentru naţionala lui Tomas Ryde.

ADVERTISEMENT
  • Câte 3 goluri au marcat Seraficeanu, Udriştioiu şi Vizitiu în România – Kazahstan 22-20
  • 9-8 pentru Kazahstan a fost scorul în repriza a doua

“Nu ne-au ieșit aruncările, trebuie să lucrăm la asta. Extremele au făcut unele lucruri bune azi” – Tomas Ryde după România – Kazahstan 22-20

Cristina Neagu a fost exasperată de jocul slab al colegelor

Cristina Neagu a fost menajată pentru meciurile cu Muntenegru şi cu Ungaria, astfel că a stat pe bancă pe durata întregii partide cu Kazahstan. Cu toate acestea, vedeta lui CSM Bucureşti le-a oferit deseori sfaturi colegelor şi a avut momente când a fost exasperată de jocul slab al echipei.

ADVERTISEMENT

“Stai un pic, nu suntem deloc active în apărare, asta se întâmplă. Staţi, staţi, staţi şi aşteptaţi. Hai un pic, curaj, să le facem să simtă! Hai, Vizitiu, capul sus”, a fost mesajul transmis de Cristina Neagu atunci când Tomas Ryde a cerut un timeout pe finalul meciului.

ADVERTISEMENT