Life

Opozantul lui Vladimir Putin, premiat la Oscar 2023! Soția lui Alexei Navalny, discurs emoționant: „Rezistă, dragostea mea!”

Alexei Navalny, victorie din închisoare! Documentarul care spune povestea a convins Academia de Film din Statele Unite ale Americii și a câștigat Oscarul!
13.03.2023 | 03:44
Opozantul lui Vladimir Putin premiat la Oscar 2023 Sotia lui Alexei Navalny discurs emotionant Rezista dragostea mea
Documentarul Navalny a câștigat Premiul Oscar în 2023. Foto: captură Voyo
ADVERTISEMENT

Documentarul Navalny, care spune povestea otrăvirii și aproape uciderii lui Alexei Navalny, cel mai cunoscut opozant al liderului de la Kremlin, a câștigat Premiul Oscar și chiar dacă nu a fost personal să ridice premiul, fiind în detenție, soția lui a ținut un discurs emoționant.

Alexei Navalny, principalul opozant al lui Vladimir Putin, a fost premiat la Premiile Oscar 2023

Filmul Navalny, ce are la bază povestea otrăvirii lui Alexei Navalny, cel pe care și industria Hollywood-ului îl recunoaște ca fiind principalul opozant al lui Vladimir Putin, a câștigat în cadrul galei care a avut loc pe 12 martie 2023, Premiul Oscar pentru cel mai bun documentar. 

ADVERTISEMENT

Producția arată cum se recuperează în Germania după ce, în Siberia, a fost otrăvit cu o toxină periculoasă provenită din era sovietică- metodă despre care au spus că a fost o încercare de asasinare a statului rus, pentru a-l reduce la tăcere pe criticul deschis al președintelui Vladimir Putin. Cu toate acestea Kremlinul a negat implicarea.

În documentarul CNN Films/HBO Max regizat de Daniel Roher, Navalny lucrează cu instituția de știri de investigație Bellingcat și îi demască pe agenții FSB trimiși să-l otrăvească pe în 2020.

ADVERTISEMENT

Navalny, pretinzând că este un oficial rus, îl sună pe unul dintre agenții care descrie otrăvirea: complot. El decide să se întoarcă în Rusia în ianuarie 2021 împreună cu soția sa Iulia, iar mulțimi de suporteri îi așteaptă sosirea.

El este arestat la aeroport și ulterior condamnat la închisoare în două cazuri separate de fraudă, despre care spune că au fost menite pentru a-l reduce la tăcere. De altfel, organizația sa anticorupție a fost interzisă, fiind catalogată ca extremistă.

ADVERTISEMENT

Soția lui Alexei Navalny, discurs emoționant la Gala Premiilor Oscar 2023

Fiica sa, Daria Navalny, a participat la ceremonia premiilor Oscar și a spus că este „foarte fericită că filmul primește atenția pe care o merită”: „Nu înceta să lupți pentru democrație și libertate în întreaga lume și îl vom scoate pe tatăl meu și vom continua să luptăm”, a spus ea într-un interviu la sosirea la Premiile Oscar.

Navalny, în vârstă de 46 de ani, își ispășește pedeapsa într-o închisoare de maximă securitate din Rusia, iar susținătorii susțin că sănătatea lui s-a deteriorat considerabil perioada lungă de când se află în izolare.

ADVERTISEMENT

Navalny l-a catalogat pe Vladimir Putin drept „un nebun” care a început un „război post” împotriva Ucrainei și care a măcelărit oameni nevinovați, cetățeni ai ambelor țări implicate în lupta pornită în luna februarie 2022.

La sfârșitul filmului, Alexei Navalny este în întrebat ce mesaj ar vrea să lase în urmă pentru poporul rus în cazul în care ar fi ucis: „Noi nu avem voie să renunțăm!”, a spus opozantul lui Vladimir Putin.

După ce a fost anunțat faptul că, din închisoare, Alexei Navalny a triumfat, iar documentarul despre el a câștigat Premiul Oscar, cea care a urcat pe scenă și a ridicat statueta aurie a fost soția lui, care a ținut un discurs emoționant.

„Soțul meu e în închisoare pentru că a apărat democrația. Fii puternic, dragostea mea. Rezistă, dragostea mea!”, a declarat soția lui Alexei Navalny.

ADVERTISEMENT
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după...
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după jumătate de secol
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu,...
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu, recuzată și transferată în aceeași zi
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au...
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au intervenit în forță!
Ciprian are un service auto mobil, iar afacerea sa este înfloritoare. Cât te...
Ciprian are un service auto mobil, iar afacerea sa este înfloritoare. Cât te costă dacă ai făcut pană şi chemi mecanicii la faţa locului
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste...
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în...
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident. 'Va fi o recuperare lungă'
Vârsta de pensionare SE VA MODIFICA la fiecare 3 ani
Vârsta de pensionare SE VA MODIFICA la fiecare 3 ani
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a...
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a urmat apoi
Tarif ireal cerut de soția lui Ștefan Bănică jr. Câți bani câștigă Lavinia...
Tarif ireal cerut de soția lui Ștefan Bănică jr. Câți bani câștigă Lavinia Pîrva
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să...
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să ai un iubit mai tânăr”
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia...
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia că dormea în camion. „Șeful preferă să plătească amenda, e mai ieftin decât hotelul”
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al...
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al Monicăi Gabor scapă de problemele cu banii? Ce veste a primit