Life

Opozantul lui Vladimir Putin, premiat la Oscar 2023! Soția lui Alexei Navalny, discurs emoționant: „Rezistă, dragostea mea!”

Alexei Navalny, victorie din închisoare! Documentarul care spune povestea a convins Academia de Film din Statele Unite ale Americii și a câștigat Oscarul!
13.03.2023 | 03:44
Opozantul lui Vladimir Putin premiat la Oscar 2023 Sotia lui Alexei Navalny discurs emotionant Rezista dragostea mea
Documentarul Navalny a câștigat Premiul Oscar în 2023. Foto: captură Voyo
ADVERTISEMENT

Documentarul Navalny, care spune povestea otrăvirii și aproape uciderii lui Alexei Navalny, cel mai cunoscut opozant al liderului de la Kremlin, a câștigat Premiul Oscar și chiar dacă nu a fost personal să ridice premiul, fiind în detenție, soția lui a ținut un discurs emoționant.

Alexei Navalny, principalul opozant al lui Vladimir Putin, a fost premiat la Premiile Oscar 2023

Filmul Navalny, ce are la bază povestea otrăvirii lui Alexei Navalny, cel pe care și industria Hollywood-ului îl recunoaște ca fiind principalul opozant al lui Vladimir Putin, a câștigat în cadrul galei care a avut loc pe 12 martie 2023, Premiul Oscar pentru cel mai bun documentar. 

ADVERTISEMENT

Producția arată cum se recuperează în Germania după ce, în Siberia, a fost otrăvit cu o toxină periculoasă provenită din era sovietică- metodă despre care au spus că a fost o încercare de asasinare a statului rus, pentru a-l reduce la tăcere pe criticul deschis al președintelui Vladimir Putin. Cu toate acestea Kremlinul a negat implicarea.

În documentarul CNN Films/HBO Max regizat de Daniel Roher, Navalny lucrează cu instituția de știri de investigație Bellingcat și îi demască pe agenții FSB trimiși să-l otrăvească pe în 2020.

ADVERTISEMENT

Navalny, pretinzând că este un oficial rus, îl sună pe unul dintre agenții care descrie otrăvirea: complot. El decide să se întoarcă în Rusia în ianuarie 2021 împreună cu soția sa Iulia, iar mulțimi de suporteri îi așteaptă sosirea.

El este arestat la aeroport și ulterior condamnat la închisoare în două cazuri separate de fraudă, despre care spune că au fost menite pentru a-l reduce la tăcere. De altfel, organizația sa anticorupție a fost interzisă, fiind catalogată ca extremistă.

ADVERTISEMENT

Soția lui Alexei Navalny, discurs emoționant la Gala Premiilor Oscar 2023

Fiica sa, Daria Navalny, a participat la ceremonia premiilor Oscar și a spus că este „foarte fericită că filmul primește atenția pe care o merită”: „Nu înceta să lupți pentru democrație și libertate în întreaga lume și îl vom scoate pe tatăl meu și vom continua să luptăm”, a spus ea într-un interviu la sosirea la Premiile Oscar.

Navalny, în vârstă de 46 de ani, își ispășește pedeapsa într-o închisoare de maximă securitate din Rusia, iar susținătorii susțin că sănătatea lui s-a deteriorat considerabil perioada lungă de când se află în izolare.

ADVERTISEMENT

Navalny l-a catalogat pe Vladimir Putin drept „un nebun” care a început un „război post” împotriva Ucrainei și care a măcelărit oameni nevinovați, cetățeni ai ambelor țări implicate în lupta pornită în luna februarie 2022.

La sfârșitul filmului, Alexei Navalny este în întrebat ce mesaj ar vrea să lase în urmă pentru poporul rus în cazul în care ar fi ucis: „Noi nu avem voie să renunțăm!”, a spus opozantul lui Vladimir Putin.

După ce a fost anunțat faptul că, din închisoare, Alexei Navalny a triumfat, iar documentarul despre el a câștigat Premiul Oscar, cea care a urcat pe scenă și a ridicat statueta aurie a fost soția lui, care a ținut un discurs emoționant.

„Soțul meu e în închisoare pentru că a apărat democrația. Fii puternic, dragostea mea. Rezistă, dragostea mea!”, a declarat soția lui Alexei Navalny.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Au auzit strigăte disperate de sub pământ, iar când s-au apucat de săpat...
Au auzit strigăte disperate de sub pământ, iar când s-au apucat de săpat au dat peste un om în viaţă. Bărbatul din Moldova fusese îngropat de viu de patru zile
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Netflix pregătește marea surpriză. Mai sunt câteva ore
Netflix pregătește marea surpriză. Mai sunt câteva ore
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de...
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de 1400 de lei, pe cardul de energie. Când intră în posesia banilor