News

Opt Dacii nou-nouțe distruse într-un accident. TIR-ul care le transporta s-a răsturnat într-un șanț și a luat foc. Foto

Joi după-amiază, pe un drum din județul Hunedoara, un autotren care transporta opt mașini noi s-a răsturnat într-un șanț, distrugându-le în totalitate.
11.05.2023 | 18:25
Un grav accident, urmat de un incendiu, la Hunedoara. Foto: ISU Hunedoara.
ADVERTISEMENT

Joi după-amiază, pompierii din Hunedoara au intervenit pentru a stinge un incendiu puternic, care a izbucnit în urma unui accident rutier. Un vehicul format dintr-un cap tractor și o remorcă, care transporta opt autoturisme noi, s-a răsturnat într-un șanț, pe Drumul Național 7, în localitatea Gothatea, comuna hunedoreană Gurasada. Inițial, intervenția a fost asigurată de Pompierii Secției Ilia, dar aceștia au primit sprijin din partea echipajelor și autospecialelor de stingere sosite de la Detașamentul Deva și de la Garda de Intervenție Dobra. Din imagini se poate observa că autoturismele sunt modelul Dacia Jogger.

Grav accident pe DN7

În urma accidentului, nu au existat victime, iar șoferul autovehiculului a refuzat transportul la spital. Cu toate acestea, toate cele opt autoturisme transportate au fost distruse, iar 4 dintre ele au fost incendiate. De asemenea, gardul gospodăriei din apropiere a fost afectat, precum și acoperișul unei anexe a acesteia.

ADVERTISEMENT

Pompierii au reușit să stăpânească incendiul cu ajutorul a 18 oameni și patru autospeciale de stingere, inclusiv una de descarcerare și o ambulanță SMURD. Aceștia au acționat prompt și eficient, evitând extinderea incendiului și prevenind alte pagube materiale la gospodăria din apropiere.

Joi, o zi neagră pentru mai mulți șoferi

Joi după-amiază, a avut loc un accident rutier grav în județul Botoșani, în care o șoferiță din Ucraina a fost implicată. Accidentul a avut loc în intersecția din localitatea Vârfu Câmpului, cunoscută pentru problemele sale de siguranță, unde au mai avut loc și alte evenimente similare.

ADVERTISEMENT

Mașina condusă de șoferița ucraineană nu a oprit la indicatorul STOP și a intrat în coliziune cu un alt autoturism care avea prioritate. În urma impactului violent, șase persoane au fost rănite, inclusiv o gravidă și un copil de sub 2 ani. Victimele au fost preluate de echipajele de ambulanță și transportate la Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati” Botoșani.

Șoferița din Ucraina nu se afla sub influența alcoolului, iar celălalt șofer nu a putut fi testat. Se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. După câteva ore de la accident, au apărut imagini cu momentul impactului dintre cele două mașini, care arată clar cum mașina înmatriculată în România a fost izbită de vehiculul din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Primăria a lansat un apel către autoritățile locale

Primăria Vârfu Câmpului a făcut un apel la autoritățile competente pentru implementarea unui sens giratoriu în intersecția respectivă, dat fiind faptul că în ultimii ani au avut loc mai multe accidente rutiere similare.

”Facem din nou un apel la factorii decidenţi din cadrul SDN Botoşani, DRDP Iaşi, CNAIR pentru urgentarea începerii lucrărilor la SENSUL GIRATORIU propus de PRIMĂRIA VÂRFU CÂMPULUI încă de acum 7 ani spre a fi realizat în intersecţia drumurilor naţionale 29A cu 29C, din centrul comunei noastre, din cauza numărului mare de accidente înregistrate. Ultimul accident cu victime a avut loc chiar astăzi, 11 mai 2023.

ADVERTISEMENT

Considerăm că este importantă demararea lucrărilor pentru realizarea sensului giratoriu prin urgentarea aprobării tuturor documentelor şi deschiderea liniei de finanţare pentru a evita pe viitor accidentele cu victime şi chiar cu pierderi de vieţi omeneşti”, scrie instituția, pe Facebook.

ADVERTISEMENT