News

Grav accident cu 6 răniți, printre care o gravidă și un copil, produs de o șoferiță din Ucraina. Momentul impactului, filmat. Video

Un accident grav cu 6 răniți, printre care o gravidă și un copil, a fost produs, joi, de o șoferiță din Ucraina. Momentul impactului violent a fost filmat.
11.05.2023 | 17:33
Grav accident cu 6 raniti printre care o gravida si un copil produs de o soferita din Ucraina Momentul impactului filmat Video
Accident grav în Botoșani produs de o șoferiță din Ucraina: 6 victime, printre care o gravidă și un copil. Sursa foto: Primăria Vârfu Câmpului / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Joi după-amiază, în județul Botoșani, a avut loc un grav accident rutier produs de o șoferiță din Ucraina. În urma evenimentului, 6 persoane, printre care o gravidă și un copil de sub 2 ani, au fost rănite.

Accident grav în Botoșani produs de o șoferiță din Ucraina: 6 victime, printre care o gravidă și un copil

Accidentul de joi s-a produs într-o intersecție cu mari probleme din localitatea Vârfu Câmpului. Aici, în ultimii ani, au mai avut loc evenimente similare. De această dată, un autoturism condus de o femeie, în vârstă de 41 ani, din Ucraina, nu a oprit la indicatorul STOP.

ADVERTISEMENT

Mașina acesteia se deplasa pe DN 29 C, dinspre orașul Siret înspre municipiul Botoșani. La intersecția cu DN 29 A, mașina ucrainencei a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din municipiul Dorohoi. Acesta circula pe drumul cu prioritate.

În urma impactului extrem de violent, 3 persoane din autoturismul înmatriculat în Ucraina şi 3 din cel înmatriculat în Botoşani au fost rănite. Victimele au fost preluate de echipajele de ambulanţă.

ADVERTISEMENT

Între pasagerii răniți sunt 4 femei, dintre care una însărcinată, un bărbat și un băiețel de un an și 7 luni. Când ambulanțele au ajuns la fața locului, toate victimele erau ieșite din mașini. Acestea au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati” Botoșani, notează MonitorulBt.

În ceea ce o privește pe șoferița din Ucraina, aceasta nu se afla sub influența alcoolului. Celălalt șofer nu a putut fi testat. Se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

ADVERTISEMENT

Momentul accidentului, surprins de camere

La câteva ore după accident, în mediul online au apărut imagini cu momentul impactului dintre cele două mașini. Se vede foarte clar cum mașina de teren înmatriculată în România este izbită de vehiculul din Ucraina.

În urma acestui grav accident, Primăria Vârfu Câmpului face un apel la autoritățile competente pentru implementarea unui sens giratoriu în această zonă lovită frecvent de astfel de evenimente.

ADVERTISEMENT

Facem din nou un apel la factorii decidenţi din cadrul SDN Botoşani, DRDP Iaşi, CNAIR pentru urgentarea începerii lucrărilor la SENSUL GIRATORIU propus de PRIMĂRIA VÂRFU CÂMPULUI încă de acum 7 ani spre a fi realizat în intersecţia drumurilor naţionale 29A cu 29C, din centrul comunei noastre, din cauza numărului mare de accidente înregistrate. Ultimul accident cu victime a avut loc chiar astăzi, 11 mai 2023.

Considerăm că este importantă demararea lucrărilor pentru realizarea sensului giratoriu prin urgentarea aprobării tuturor documentelor şi deschiderea liniei de finanţare pentru a evita pe viitor accidentele cu victime şi chiar cu pierderi de vieţi omeneşti”, scrie instituția, pe Facebook.

ADVERTISEMENT