Life

Ora de iarnă 2020. Cum ești afectat de schimbarea orei din această noapte

24.10.2020 | 10:44
Ora de iarna 2020 Cum esti afectat de schimbarea orei din aceasta noapte
ADVERTISEMENT

Ora de iarnă se va schimba în 2020 în noaptea de 24 spre 25 octombrie. Este noaptea din an în care se spune că vom dormi mai mult, dar în realitate există anumite schimbări la care organismul este supus.

Despre toate acestea medicii trag și un semnal de alarmă și odată cu acest început de sezon rece. Trecerea de la ora de vară la cea de iarnă se face în această noapte de sâmbătă spre duminică.

ADVERTISEMENT

Și pentru că organismul fiecărei persoane este diferit, la fel se întâmplă și cu modul în care vă poate afecta schimbarea orei. Totodată, ziua de duminică va fi și cea mai lungă din an, având 25 de ore.

Ora de iarnă 2020. Cum ne afectează schimbarea din această noapte a orei

Schimbarea orei la cea de iarnă în 2020 se va face în noaptea de 24 spre 25 octombrie și poate provoca anumite dereglări ale organismului. Potrivit celor de la csid, există specialiști care susțin că schimbarea orei poate să perturbe chiar o anumită rutină avută de fiecare persoană în parte.

ADVERTISEMENT

Mai mult, poate afecta organismul într-un mod total nebănuit, schimbarea fiind resimțită în special în cazul persoanelor ceva mai vulnerabile. Spre exemplu, trecerea la ora de iarnă poate avea un impact mai mare asupra celor care știu că suferă în mod cronic de o boală.

De aceea, persoanele care fac parte din categoriile de risc ar putea avea nevoie de un anumit timp de ajustare ulterior. Sistemul orei de iarnă și a celei de vară presupune că în fiecare primăvară și toamnă va exista o asemenea modificare a orei arătate de ceasuri.

ADVERTISEMENT

Ceasurile se vor da înapoi cu o oră, iar astfel ora 4:00 devine ora 3:00. Totul pe când atunci când se trece la ora de vară, această operațiune se va face în mod invers. Așadar, ora 3:00 va deveni ora 4:00, în operațiunea inversă, din primăvară.

Ora de iarnă este considerată cea standard și în România, fiind regăsită în legislația țării noastre și ca Timpul Legal Român. În noaptea de 24 spre 25 octombrie 2020 ceasurile se vor da cu o oră înapoi și ora 4:00 va deveni ora 3:00.

ADVERTISEMENT
Ora de iarnă 2020. Cum ești afectat de schimbarea orei din această noapte
Trecerea la ora de iarnă poate fi resimțită în 2020 în această noapte

Schimbarea la ora de iarnă nu aduce însă lucruri benefice pentru organism. Ar putea fi înregistrate atât perturbări de somn în cazul unor persoane, care vor resimți diferit oboseala și vor fi ceva mai irascibile.

Mai mult, o altă modificare poate fi reprezentată de instalarea unei despresii temporare, foarte frecventă în fiecare sezon de toamnă. Această afecțiune este cunoscută și ca o tulburare afectivă sezonieră. Este indicată și evitarea consumului de alcool, fie de băuturi ce conțin foarte multă cofeină.

ADVERTISEMENT
Tags: