News

Ora de vară 2019. Există persoane care sunt afectate de schimbarea orei. Care sunt acestea

21.03.2019 | 13:36
Ora de vara 2019 Exista persoane care sunt afectate de schimbarea orei Care sunt acestea
ADVERTISEMENT

România se pregătește pentru trecerea la ora de vară 2019! Trecerea la ora de vară va avea loc anul acesta pe data de 31 martie. Schimbarea orei se face întotdeauna în preajma echinocțiilor de toamnă și de primăvară, atunci când ziua este egală cu noaptea.

În 2019, România trece la ora de vară pe data de 31 martie

Conversia se petrece întotdeauna într-o noapte de sâmbătă către duminică, astfel încât să existe o zi de adaptare a organismului la noua oră. Dar este suficientă doar o zi pentru adaptarea la ora de vară? Specialiștii spun că organismul uman are nevoie de mai mult timp pentru adaptarea la ora de vară.

ADVERTISEMENT

Aceștia spun că trecerea la ora de vară are un efect puternic mai ales asupra persoanelor care suferă de depresie și asupra persoanelor vârstnice, care vor simți un disconfort mai mare când se va trece la ora de vară.

Romania trece la ora de vara pe data de 31 martie 2019

Cum suntem afectați de trecerea la ora de vară

„Cei mai multi dintre noi ne adaptăm repede ceasul biologic la această trecere şi o asimilăm cu o senzaţie pozitivă, respectiv cu venirea verii, mai mult soare, mai multă lumină… Totuși, cercetările spun că persoanele care suferă de anxietate şi depresie ar putea simţi un disconfort crescut ca urmare a acestei modificări”, spune dr.Cătălin Luca, psiholog clinician principal, citat de news.ro.

ADVERTISEMENT

Ritmul biologic zilnic este cel care are cel mai mult de suferit. „Organismul este o constantă şi este legat de foarte mulţi factori. Cu cât îl modifici mai puţin, este mai bine. Nu cred că poate dovedi un stat care sunt economiile făcute prin trecerea la ora de vară, dar pot spune că pentru organism nu este benefic, iar cu vârsta te adaptezi şi mai greu”, a declarat chirurgul pediatru Gabriela Dascăl, membru în Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România.

Trecerea la ora de iarnă/vară a fost subiectul unui studiu de amploare în Uniunea Europeană! În jur de 80% dintre respondenţii unei consultări publice lansate de Comisia Europeană, luna trecută, au declarat că ar susţine renunţarea la ora de vară/iarnă.

ADVERTISEMENT
Tags: