News

Ora Pământului 2021. Se sting luminile între orele 20.30 și 21.30. Mișcarea, și la Cotroceni

27.03.2021 | 12:56
Ora Pamantului 2021 Se sting luminile intre orele 2030 si 2130 Miscarea si la Cotroceni
Ora Pământului 2021. Se sting luminile între orele 20.30 și 21.30. Mișcarea, și la Cotroceni. Sursa foto: wwf.org.uk
ADVERTISEMENT

Ora Pământului 2021. Și în acest an, oameni din aproape 200 de state și teritorii, inclusiv din România, vor stinge simbolic lumina sâmbătă, de la 20.30, timp de o oră. Mișcarea va fi adoptată și de Palatul Cotroceni.

Earth Hour – Ora Pământului este cel mai mare eveniment dedicat mediului din toate timpurile. Din 2007 încoace, sute de țări şi teritorii se reunesc pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice şi pierderii biodiversităţii, dar şi pentru a inspira decidenții (președinți, guverne, organizații) să acţioneze pentru a stopa declinul.

ADVERTISEMENT

Președinția României anunță oficial că se alătură și în acest an demersului internațional, care va avea loc sâmbătă, în intervalul orar 20:30 – 21:30, prin întreruperea iluminatului interior și exterior al Palatului Cotroceni, se arată într-un comunicat de presă.

Ora Pământului 2021. Se sting luminile între 20.30 și 21.30 și la Cotroceni

În această seară, iluminatul interior şi exterior al Palatului Cotroceni va fi întrerupt sâmbătă, între orele 20:30-21:30. Prin asta, Administraţia Prezidenţială anunță că se alătură mişcării globale ” Ora Pământului”.

ADVERTISEMENT

”Administrația Prezidențială se alătură şi în acest an acestui demers internațional, care va avea loc sâmbătă, 27 martie 2021, în intervalul orar 20:30-21:30, prin întreruperea iluminatului interior şi exterior al Palatului Cotroceni.

Ora Pământului îşi propune să crească gradul de conştientizare cu privire la protejarea mediului înconjurător pentru a combate criza climatică şi pentru a ne asigura propria sănătate şi prosperitate”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul prezidențial.

ADVERTISEMENT

Totul despre Ora Pământului

De aproape un deceniu și jumătate, mișcarea de la nivel mondial Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Evenimentul ”Earth Hour” a fost organizat pentru prima dată de World Wide Fund – Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizaţia WWF la nivel global.

ADVERTISEMENT

La acea dată, peste 2,2 milioane de oameni şi 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, ca semn al conştientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câţiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

Ora Pământului are loc în ultima sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocțiu, astfel încât toate oraşele au parte de întuneric în intervalul 20.30 – 21.30.

Mesajul este același de fiecare dată: problemele cauzate de schimbările climatice şi de extraconsum sunt atât de grave, actuale şi complexe, încât este nevoie urgentă de acţiune, la nivel global.

”Stinge lumina de Ora Pământului, sâmbătă, 27 martie 2021, de la ora 20:30 până la 21:30, pentru a arăta că îți dorești să trăim în armonie cu natura. Avem nevoie urgent de o climă stabilă. Să ne unim forțele pentru a opri degradarea naturii!

Protejăm natura, deoarece este aliatul nostru împotriva crizei climatice și este vitală pentru supraviețuirea, bunăstarea și fericirea noastră”, se arată pe site-ul oficial al evenimentului.

ADVERTISEMENT