Life

Orașul care a fost invadat de cerșetori. Reușesc să câștige și câte 500 de euro pe zi și se plimbă în mașini scumpe

Orașul invadat de cerșetori. Câștigă chiar și 500 de euro pe zi și se plimbă în mașini scumpe, iar polițiștii nu îi pot opri.
02.09.2023 | 17:58
Orasul care a fost invadat de cersetori Reusesc sa castige si cate 500 de euro pe zi si se plimba in masini scumpe
Un oraș a fost invadat de cerșetori. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Orașul din Marea Britanie care a fost invadat de cerșetori. Aceștia câștigă sume mari de bani pe zi și folosesc mașini scumpe pentru a se deplasa.

Orașul care a fost invadat de cerșetori. Polițiștii nu le mai fac față

Mai mulți cerșetori au apărut într-o stațiune foarte vizitată de turiști, iar polițiștii nu mai au ce să le facă. Câștigă sume mari, însă acestea ajung la traficanții de persoane, cel mai probabil.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii spun că cerșetorii ar câștiga aproximativ 500 de euro pe zi. Deși pretind că nu au unde să locuiască, aceștia sunt cazați în locuințe sociale și chiar primesc ajutoare de la primărie, notează The Sun.

Conducătorii bandei, care e formată din zece bărbați și femei, folosesc un bolid de lux pentru a se deplasa. În schimb, restul membrilor folosesc autobuzul din orașul britanic Bath.

ADVERTISEMENT

Cerșetorii au pancarte de carton aproape identice și se stabilesc în locații importante din oraș pentru a-i face pe oameni să le dea bani. După opt ore în care cerșesc, merg acasă, adică într-un bloc municipal din Bristol, la mai bine de 19 kilometri distanță.

Polițiștii sunt de părere că aceștia ar putea fi, de fapt, exploatați de grupuri infracționale organizate, care i-ar obliga să le predea încasările de pe parcursul zilei.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au dreptul de a alunga persoanele suspectate de comportament antisocial, însă restricția este valabilă până la 48 de ore. De altfel, mai există opțiunea de a da amenzi, însă acestea nu sunt plătite.

Câți bani câștigă cerșetorii în fiecare zi

Reporterii de la publicația citată anterior au urmărit banda de cerșetori. Unul dintre aceștia și-a pus în spate geanta de piele, care părea să fie una de firmă, după care și-a dat jos încălțămintea și s-a așezat pe o pătură, iar oamenii treceau pe lângă el.

ADVERTISEMENT

La prânz, două femei, dintre care una însărcinată, stăteau pe o bancă, la soare, după care au venit alți doi bărbați cerșetori. Alături de ei a venit și un alt bărbat care purta jachetă și blugi, dar și o pereche de ochelari la modă. Aceștia părea să fie șefii bandei.

Mai târziu, unul dintre membrii bandei a fost surprins în timp ce pleca cu un Mercedes albastru. Mașina avea număr de înmatriculare personalizat. Alți trei au luat un autobuz spre centrul orașului Bristol. Aceștia au fost urmați de doi bărbați și două femei într-un alt autobuz.

Potrivit polițiștilor, cerșetorii pot ajunge să câștige zilnic aproximativ 60 de euro. Împreună, cerșetorii fac 600 de lire în fiecare zi. Oamenii legii consideră că cerșetorii din centrul orașului Bath pot ajunge să câștige chiar mai mult decât muncitorii din construcții.

Acești cerșetori profită de bunăvoința oamenilor, așa că reușesc să câștige sume mari de bani. Oamenii sunt încurajați să doneze bani organizațiilor caritabile și nu cerșetorilor.

ADVERTISEMENT