News

Orașul din Belgia în care nu se consumă alcool în locuri publice. Interdicția, aplicată din cauza românilor

Orașul din Belgia în care oamenii nu mai au voie să consume alcool în locurile publice. De ce a fost luată această măsură
08.07.2023 | 16:37
Orasul din Belgia in care nu se consuma alcool in locuri publice Interdictia aplicata din cauza romanilor
Orașul din Belgia în care nu se consumă alcool în locuri publice. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Orașul din Belgia în care nu se consumă alcool în locuri publice. Măsura a fost aplicată recent, iar explicațiile aduc românii în prim-plan. Mai exact, interdicția ar fi fost introdusă din cauza scandalurilor provocate de aceștia.

Orașul din Belgia în care nu se consumă alcool în locuri publice

Este vorba de orașul Rijkevorsel. Autoritățile au decis interzicerea consumului de băuturi alcoolice în locuri publice, după ce au avut loc foarte multe scandaluri provocate de românii care lucrează aici, potrivit publicației GVA.

ADVERTISEMENT

Mulți dintre locuitorii orașului Rijkevorsel au înaintat plângeri la primărie. Oamenii susțin că nu mai suportă scandalurile provocate de cetățenii români beți. Potrivit localnicilor, citați de GVA, conaționalii noștri vorbesc vulgar și lovesc trecătorii de pe stradă.

Ba mai mult, ar fi fost comise și acte de vandalism, pentru care responsabili ar fi tot românii. Astfel, municipalitatea a decis să nu mai permită consumul de alcool în aproape toate locurile publice din orășelul Rijkevorsel.

ADVERTISEMENT

Excepție fac terasele și restaurantele. De asemenea, această interdicție era deja aplicată pe timpul nopții, dar acum va fi în vigoare și ziua. În acest mod, autoritățile speră ca tensiunile dintre comunitatea de români și localnici să se tempereze.

„Locuitorii se plâng de beții în public, vandalism, violență verbală și fizică. De obicei, totul începe cu consumul excesiv de alcool. Anul trecut am avut aici o bătaie cu 50 de oameni. Vrem să oprim asta”, a transmis primarul Dorien Cuylaerts.

ADVERTISEMENT

Fumatul de marijuana, interzis în anumite zone din Amsterdam

Și în Amsterdam, capitala distracției, au fost introduse anumite interdicții. Din luna mai a acestui an, nu se mai permite fumatul de marijuana pe străzile din Cartierul Roșu. Primăria spune că își dorește ca zona să fie „curățată”.

Decizia a fost luată tot în urma plângerilor făcute de localnicii din zona respectivă a Olandei. De-a lungul timpului, rezidenții au atras atenția asupra efectelor negative apărute în urma fumatului și consumului de alcool, pe străzile cartierului.

ADVERTISEMENT

Oamenii spun că în acest fel se încurajează infracționalitatea, iar pericolul de pe străzi este în creștere. Cei care nu respectă legea, riscă o amendă de 100 de euro. Acum, turiștii au voie să fumeze în restaurantele și cafenelele din zonă. Amintim că în Olanda este tolerat consumul de marijuana în cantități mici.

ADVERTISEMENT
Tags: