News

Un șofer român de TIR a fost condamnat la închisoare în Belgia, după ce a fost prins când fura. Ce detaliu banal l-a dat de gol

Un șofer român de TIR, condamnat la 14 luni de închisoare pentru furt de combustibil. Copilotul său va primi aceeași pedeapsă
27.04.2023 | 07:26
Un sofer roman de TIR a fost condamnat la inchisoare in Belgia dupa ce a fost prins cand fura Ce detaliu banal la dat de gol
Bărbații au sustras combustibil în Olanda și Belgia Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Un șofer român de TIR riscă 14 luni de închisoare pentru că a furat un total de 900 de litri de motorină din rezervoarele de combustibil a trei camioane parcate într-o zonă industrială din Riemst. Copilotul său va primi aceeași pedeapsă.

Șofer român de TIR, condamnat la închisoare în Belgia

Șoferul de TIR în vârstă de 56 de ani, împreună cu un însoțitor în vârstă de 35 de ani, veneau în mod regulat din România în Olanda pentru a efectua misiuni în Europa de Vest pentru o companie de transport olandeză.

ADVERTISEMENT

Așa au ajuns cei doi și în Belgia, unde au comis trei furturi de combustibil în datele de 18 ianuarie și 3 februarie 2022, relatează publicația belgiană Nieuwsblad.be.

Bărbații s-au deplasat cu camionul lor Mercedes până la o parcare industrială din Riemst, au localizat camioanele parcate și au forțat capacul rezervoarelor de combustibil. Cu ajutorul unui furtun flexibil, au reușit să pompeze motorină din camioane în propriul vehicul. În total, au furat 900 de litri de motorină.

ADVERTISEMENT

Camionul românilor a fost recunoscut pe imaginile de pe camerele de supraveghere ale întreprinderilor din jur după culoarea roșie. În cele din urmă au fost interceptați la Maastrichtersteenweg, în Tongeren, la 3 martie 2022.

În portbagajul camionului, inspectorii au găsit trei furtunuri cu urme de combustibil, un polizor, un burghiu, o rangă cu substanță uleioasă și un capac de rezervor.

ADVERTISEMENT

Informațiile furnizate de poliția olandeză au arătat că bărbații erau deja cunoscuți pentru alte trei furturi de combustibil în 2021. Românii au recunoscut infracțiunile și au declarat că nu au avut mijloacele financiare pentru a se realimenta.

Judecătorul din Tongeren i-a condamnat pe amândoi la 14 luni de închisoare și la amenzi de 1.600 de euro. Potrivit judecătorului, nu s-a dovedit că s-au asociat pentru a comite faptele, capăt de acuzare pentru care au fost achitați.

ADVERTISEMENT

Una dintre companiile de transport, al cărei vehicul a fost prădat, s-a constituit parte civilă pentru furtul de combustibil și va primi despăgubiri de 2.086 de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: