Life

Orașul din Europa care a impus o limită de viteză complet neașteptată. Cei care ajung aici cu mașina au de respectat mai multe restricții de circulație

Localitatea europeană unde limita de viteză e una extrem de mică. Șoferii trebuie să țină cont de mai multe reguli aici.
11.12.2023 | 19:52
Orasul din Europa care a impus o limita de viteza complet neasteptata Cei care ajung aici cu masina au de respectat mai multe restrictii de circulatie
Localitatea europeană unde limita de viteză e una extrem de mică. Șoferii trebuie să țină cont de mai multe reguli aici. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Orașul din Europa care a impus o limită de viteză complet neașteptată. Cei care ajung aici cu mașina au de respectat mai multe restricții de circulație. Primăria își dorește să transforme regiunea în una dedicată pietonilor și bicicliștilor.

Localitatea europeană unde limita de viteză e una extrem de mică. Șoferii trebuie să țină cont de mai multe reguli aici

Localitatea europeană unde limita de viteză e una extrem de mică. Șoferii trebuie să țină cont de mai multe reguli aici. Autoritățile au luat măsuri drastice și doresc să implementeze cât mai multe conduite pentru cetățeni.

ADVERTISEMENT

Potrivit autoweek.nl, această regiune este Amsterdam din Olanda, unde nimeni nu mai are voie să circule cu o viteză mai mare de 30 km/h. Acest lucru urmează să fie pus în aplicare pe majoritatea străzilor.

Concret, limita de viteză va afecta 80% din străzile orașului. Pe de altă parte, limita de 50 km/h va fi permisă numai pe unele artere principale din oraș. Mai mult, autobuzele urbane, tramvaiele și taxiurile vor face excepție. Ele vor circula pe o bandă suplimentară.

ADVERTISEMENT

Această regulă va fi luată în calcul de pe data de 15 decembrie 2023. Autoritățile s-au gândit la această variantă după ce anul trecut au fost semnalate aproximativ 4.800 de accidente. În urma acestora a fost necesară de multe ori intervenția ambulanțelor.

Din păcate, cel puțin 15 persoane au decedat. Melanie van der Horst, consilieră responsabilă de trafic, a declarat că au fost semnalate foarte multe situații periculoase în traficul din Amsterdam, unde mulți locuitori folosesc bicicletele.

ADVERTISEMENT

Amsterdam, strictă în privința circulației

Amsterdam este un oraș strict în privința circulației de pe drumurile publice, motiv pentru care au fost instalate deja 4.500 de indicatoare stradale. Ele au devenit operaţionale și multe semne de circulaţie deteriorate au fost reparate.

În plus, mai multe străzi din centru au fost închise circulației auto. În prezent, localitatea europeană se gândește să prioritizeze deplasările cu bicicleta și mersul pe jos, de aceea multe zone au fost dedicate acestora.

ADVERTISEMENT

Totodată, autoritățile au mai dezvăluit că în momentul de față sunt mai multe „fietsstraten”. Acestea sunt piste de biciclete unde bicicliştii au prioritate. Maşinile sunt doar tolerate, adică au voie să circule pe aici.

ADVERTISEMENT
Tags: