Life

Orașul din Europa care a interzis accesul cu bagaje în centru. Motivul ciudat pentru care nu ai voie cu trolerul acolo

Orașul din Europa unde accesul cu bagaje în centru a fost interzis. Motivul neașteptat pentru care nu poți merge cu trolerul pe străzi.
30.06.2023 | 08:16
Orasul din Europa care a interzis accesul cu bagaje in centru Motivul ciudat pentru care nu ai voie cu trolerul acolo
Un oraș din Europa a interzis accesul cu bagaje în centru. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un oraș cunoscut din Europa a interzis accesul turiștilor cu bagaje în centru. Locuitorii sunt deranjați de zgomotul valizelor pe roți, așa că autoritățile au luat o decizie radicală.

Orașul din Europa unde este interzis accesul cu bagaje în centru. De ce s-a luat această decizie

În orașul Dubrovnik din Croația ajung anual foarte mulți turiști, mai ales în sezonul estival. Mulți își transportă bagajul prin centrul orașului, pe străzile pavate cu piatră, pentru a ajunge la locul de cazare, însă nu vor mai putea face acest lucru. Vizitatorii nu mai pot trage valize pe roți.

ADVERTISEMENT

Cei care locuiesc în zonă s-au plâns de zgomotul produs de roțile trolerelor. Astfel, autoritățile locale au luat măsuri în acest sens, iar cei care nu le respectă vor fi sancționați.

Cei care nu respectă legea vor plăti o amendă în valoare de 265 de euro. Regula a fost introdusă de primarul orașului, Mato Frankovici. “Locuitorii s-au săturat să fie treziți noaptea de sunetul valizelor cărate de-a lungul străzilor pietruite” din “cetatea de aur” a Croației, motiv pentru care edilul a încercat să reducă, în acest fel, poluarea fonică, potrivit Analitika.

ADVERTISEMENT

Primarul orașului a mai spus că acesta este “doar începutul”. Începând din noiembrie, guvernul regional speră să nu mai fie trolere, prin introducerea unui sistem prin care bagajele turiștilor vor fi depozitate în afara orașului și vor ajunge “prin curier” la locurile de cazare ale celor care le dețin.

Totodată, turiștii care ajung în Dubrovnik au fost avertizați și în privința altor aspecte. Aceștia sunt îndemnați să nu-și plimbe animalele de companie sau să meargă la bustul gol prin cetate, în semn de “respect” pentru frumosul oraș.

ADVERTISEMENT

Cu 45.000 de locuitori, Dubrovnik este una dintre cele mai căutate destinații turistice din Europa. În sezon, zeci de mii de turiști din toată lumea ajung pe coasta meridională a cetății din Marea Adriatică. În 1992, în urma bombardamentelor din timpul războiului iugoslav, orașul a fost restaurat.

Și alte orașe din Europa au luat măsuri dure pentru turiști

Dubrovnik nu este singurul oraș din Europa care le-a impus astfel de reguli dure turiștilor. Satul Iseltwald din Elveția a devenit popular datorită unui serial Netflix, iar vizitatorii care ajung acolo își fac fotografii la debarcader în număr mare.

ADVERTISEMENT

Tot mai mulți turiști au ajuns acolo în ultimii ani, iar mulți doar își fac poze fără să mai rămână în oraș. Anul acesta, cei care ajung acolo trebuie să plătească o taxă de 5 franci elvețieni (5,16 euro) pentru a-și face o fotografie la faimosul debarcader.

În plus, autoritățile locale ale orașului Hallstatt din Austria au anunțat că vor ridica un zid pentru a-i descuraja pe turiști din a-și face poze într-o locație cunoscută. Este vorba despre locul care a inspirat priveliștea din filmul Frozen.

Vizitatorii obișnuiesc să-și facă poze acolo de când orașul a devenit atât de cunoscut. Locuitorii nu mai vor să fie deranjați de numărul mare de turiști, așa că s-au luat măsuri în acest sens.

ADVERTISEMENT