Life

Primul oraş din Europa care interzice imaginile selfie. De ce nu mai au voie turiștii să-și facă poze aici

Primul oraș din Europa unde o să fie interzise imaginile selfie. Turiștii nu-și vor mai putea face poze acolo. Motivul deciziei.
22.05.2023 | 19:09
Primul oras din Europa care interzice imaginile selfie De ce nu mai au voie turistii sasi faca poze aici
Primul oraş din Europa care interzice imaginile selfie. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un oraș din Europa vrea să interzică imaginile selfie. Decizia a fost luată de autorități din cauza aglomerației. Foarte mulți turiști se fotografiază cu o priveliște celebră, iar locuitorii s-au săturat.

Primul oraş din Europa care interzice imaginile selfie. Motivul pentru care s-a luat această decizie

În general, turiștii care merg în vacanță fac tot felul de poze în destinațiile la care ajung. Fie că este vorba despre imagini normale sau selfie-uri, oamenii se fotografiază cu tot felul de locații celebre pentru a avea amintiri sau pentru a împărtăși totul cu prietenii de pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT

Din cauza faptului că turiștii fac, de multe ori, numeroase fotografii, se întâmplă adesea ca locurile să se aglomereze. Este și cazul unui oraș celebru din Austria. Locuitorii de acolo vor să aibă parte de mai multă liniște, însă locul este foarte frecventat de turiști.

Este vorba despre orașul Hallstatt, a cărui priveliște a inspirat filmul Frozen. Orașul este recunoscut pentru priveliștea de vis pe care o are și mulți turiști ajung acolo pentru a-i face poze, însă autoritățile vor aplica restricții pentru cei care au de gând să-și facă selfie-uri.

ADVERTISEMENT

Anual, orașul este vizitat de peste un milion de turiști. Mulți blochează accesul pentru a aștepta să-și facă un selfie cu priveliștea celebră din Hallstatt. Locuitorii orașului s-au săturat de aglomerație, motiv pentru care autoritățile au luat o decizie radicală.

Astfel, în zona cu priveliștea care a inspirat filmul Frozen, va fi ridicat un gard pentru a-i descuraja pe turiști din a-și face selfie-uri, potrivit Euronews.ro. Primarul orașului a mai spus că vrea să ridice un banner prin care turiștii să fie atenționați că sunt oameni care locuiesc în zonă și că nu trebuie să-i deranjeze.

ADVERTISEMENT

Hallstat, orașul care i-a impresionat pe asiatici

Înainte de pandemia de COVID-19, milioane de oameni vizitau anual orașul. În plus, Hallstatt era foarte vizitat de turiștii din Asia de Est și de Sud-Est, iar în 2006 a fost prezentat în cadrul unei emisiuni TV coreene.

În 2011 a fost construită o replică a orașului în Huizhou, provincia Guangdong, China, dovada că asiaticii chiar au fost fascinați de frumosul oraș din Austria și de priveliștea de poveste.

ADVERTISEMENT

Acum au început să vină din nou tot mai mulți turiști în oraș. Astfel, conducerea caută să reducă turismul de masă. În acest sens, au fost introduse limite zilnice pentru autobuzele și mașinile care pot să intre în oraș.

ADVERTISEMENT