Life

Satul unic din Europa care atrage turiștii ca un magnet după ce a apărut într-un serial foarte popular pe Netflix. Unde află micul paradis

Turiștii, atrași ca un magnet de satul unic în Europa, apărut într-un serial popular pe Netflix. Este un loc cu peisaje de vis.
09.06.2023 | 15:11
Satul unic din Europa care atrage turistii ca un magnet dupa ce a aparut intrun serial foarte popular pe Netflix Unde afla micul paradis
Un sat din Europa a atras mulți turiști după ce a apărut într-un serial Netflix. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Turiștii sunt foarte atrași de satul unic din Europa în care au fost filmate scenele dintr-un serial Netflix. Este un loc cu peisaje de vis, iar oamenii au venit în număr mare. Turiștii obișnuiesc să se pozeze la o anumită locație.

Turiștii sunt atrași ca un magnet de satul unic din Europa după ce a apărut într-un serial foarte popular pe Netflix. Unde obișnuiesc să se fotografieze

Serialul din Coreea de Sud “Crash Landing on You”, care este foarte urmărit pe Netflix, a adus un număr mare de turiști într-un sat din Elveția, acolo unde a fost filmată o scenă foarte importantă a producției.

ADVERTISEMENT

Oamenii au venit din toate părțile lumii pentru a vizita acest sat. Deși aici a fost filmată doar o scenă, mulți vizitatori vor să vadă peisajul în realitate. Unii călătoresc până în Iseltwald chiar și din țări îndepărtate.

Atracția principală a satului este debarcaderul de lemn de pe apa de culoare turcoaz, unde turiștii își fac numeroase fotografii. În fundal se văd și Alpii, ceea ce îi conferă peisajului unicitate. Satul Iseltwald are puțin peste 400 de locuitori și se află pe malul lacului Biel, în apropiere de Berna, capitala Elveției.

ADVERTISEMENT

Pentru locuitorii satului, faptul că acesta a devenit atât de vizitat este destul de copleșitor. Sunt foarte mulți turiști sosiți aici în ultimii ani și este estimat un număr de 1.000 de vizitatori la fiecare localnic.

În vara anului trecut, în sat au început să sosească zilnic până la 20 de autocare. Din această cauză, traficul a fost îngreunat, iar accesul în sat blocat. Localnicii nu sunt de acord cu faptul că turiștii fac fotografii la debarcader, dar nu mai rămân în sat. Foarte puțini mănâncă sau beau ceva în Iseltwald.

ADVERTISEMENT

Luna trecută, autoritățile au instalat un turnichet pe debarcader pentru a gestiona situația cu numărul mare de turiști. Taxa pe care trebuie să o plătească pentru a-și face o poză este de 5 franci elvețieni, adică 5,16 euro, potrivit AFP, citează RFI.

Povestea serialului care i-a adus faima satului elvețian

În satul Iseltwald a fost filmată o scenă romantică. Serialul are la bază povestea întâlnirii aproape imposibile dintre o moștenitoare miliardară, care ajunge să se prăbușească în zona demilitarizată dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud, și un căpitan foarte arătos. Din păcate, acesta din urmă se află în regimul foarte dur nord-coreean.

ADVERTISEMENT

Există mai multe flashback-uri din Elveția. Aici este inclusă și scena care a făcut ca satul să fie atât de vizitat de oamenii din toată lumea. Protagonistul cântă la pian și melodia sa se aude peste lac, iar femeia de care ajunge să se îndrăgostească ulterior ajunge cu feribotul la Interlaken.

Mulți abonați Netflix din Asia au vizionat serialul originar din Coreea de Sud, apărut în 2019, mai ales în perioada restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19. A fost chiar cea de-a doua cea mai populară k-drama printre telespectatorii străini după “Squid Game”, apărut în 2021.

ADVERTISEMENT