News

Orașul din Europa invadat de ploșnițe. Au devenit rezistente la insecticid. E panică totală și în Marea Britanie

Un faimos și îndrăgit oraș din Europa a fost invadat de ploșnițe. Acestea sunt rezistente la insecticid. Și în Regatul Unit s-au răspândit.
19.10.2023 | 10:29
Orasul din Europa invadat de plosnite Au devenit rezistente la insecticid E panica totala si in Marea Britanie
Ce spun autoritățile locale despre focarul de ploșnițe. Sursa foto: RFI
ADVERTISEMENT

Într-un mare oraș din Europa este invazie de ploșnițe de câteva săptămâni. Localnicii și autoritățile sunt disperate, din cauză că insectele nu pot fi eliminate nici măcar cu insecticid. Deja au început să apară foarte multe și în Marea Britanie.

În ce oraș din Europa, îndrăgit de turiști, este invazie de ploșnițe

Dacă ai fobie de ploșnițe sau corpul tău nu reacționează deloc bine în contact cu ele, ai face bine să iei măsuri drastice pentru a le preveni, inclusiv să eviți o vizită într-un mare oraș din Europa, în următoarea perioadă, deoarece aici este un focar de astfel de insecte.

ADVERTISEMENT

Parisul este plin de ploșnițe. Francezii și turiștii sunt șocați de cât de mult sunt răspândite: prin case, pe sub saltelele paturilor, prin hoteluri, pe străzi sau prin mijloacele de transport, aceste insecte au devenit un real coșmar. Nici un film nu-l mai poți viziona la cinema liniștit, căci și aici s-au depistat.

Și în aeroportul Charles de Gaulle au fost identificate ploșnițe. Nemaisuportând situația, oficialii și sindicaliștii din Paris au solicitat ajutor Guvernului francez. La nivel local s-a creat o dispută politică mare pe această temă, iar reprezentanții Executivului au promis măsuri.

ADVERTISEMENT

Clement Beaune, ministrul Transporturilor, a declarat vinerea trecută că ”va aduce laolaltă operatorii de transport săptămâna viitoare (adică aceasta, n.r), pentru a întreprinde măsuri suplimentare”, transmite CNN.

Viceprimarul Parisului, Emmanuel Gregoire, a spus într-o declarație pentru postul francez LCL, că într-adevăr ”nimeni nu este în siguranță” în capitala Franței, odată cu înmulțirea ploșnițelor, căci se pot lua de oriunde și se vor aduce în case. ”Există 3,6 milioane de oameni care vin în Paris în fiecare zi, iar ploșnițele nu se opresc la periferia orașului”, a mai transmis Gregoire.

ADVERTISEMENT

Johanna Fite, de la departamentul de evaluare a riscurilor Anses, a transmis pentru CNN, că deși se iau măsuri, aplicându-se tot felul de substanțe toxice pentru eliminarea ploșnițelor, eforturile par a fi în zadar, deoarece insectele au devenit rezistente.

”Observăm tot mai multe populații de ploșnițe care sunt rezistente, așa că nu există un tratament miracol pentru a scăpa de ele”, a comunicat Johanna Fite, care a punctat asemeni viceprimarului că o cauză a răspândirii este și circulația intensă a oamenilor. Mulți dintre ei le iau fără să știe în bagaje și le transportă mai departe.

ADVERTISEMENT

Englezii spun că ploșnițele din Franța au ajuns și la ei

Și în Marea Britanie ploșnițele au început a fi observate într-un număr tot mai mare. Angajații de la serviciile de dezinsecție spun că nu mai fac față numărului mare de solicitări și că, de fapt, problema există de luni bune, contrar reclamațiilor multor oameni că au fost aduse din Franța.

”Am fost asaltaţi de solicitări referitoare la ploşniţe – muncim pe brânci din cauza asta de cel puţin opt sau nouă luni”, a declarat Tony King, proprietarul firmei Pied Piper Pest Control, spunând și că s-a descoperit o ”epidemie de ploşniţe în West London”, unde se află clădiri, apartamente foarte vechi, din perioada victoriană, potrivit breakingnews.ie

De cealaltă parte, David Cain, fondatorul firmei Bed Bugs Limited, atrage atenția că în toate marile orașe din lume sunt probleme cu ploșnițele, însă nu se relatează despre ele, pe rețelele de socializare, așa cum procedează francezii în ultima vreme.

”Nu sunt doar în paturile oamenilor: sunt în transportul public, cabinete medicale, cinematografe, restaurante – peste tot. Oamenii se confruntă cu ploşniţe în aproape toate marile oraşe din lume. Nu relatează despre ele atât de mult pe reţelele de socializare aşa cum fac cei din Paris”, a transmis și David Cain.

ADVERTISEMENT