Life

Orașul care începe să fie un adevărat coșmar pentru locuitori. A fost invadat creaturi periculoase: “Nimeni nu este în siguranţă”

Orașul care începe să fie un adevărat coșmar. Acesta a fost invadat de niște creaturi enervante, iar locuitorii de aici sunt la marginea disperării.
01.10.2023 | 12:54
Orasul care incepe sa fie un adevarat cosmar pentru locuitori A fost invadat creaturi periculoase Nimeni nu este in siguranta
Orașul care începe să fie un adevărat coșmar pentru locuitori. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Orașul care începe să fie un adevărat coșmar pentru locuitorii săi. Acesta a fost invadat de creaturi periculoase.

Orașul care începe să fie un adevărat coșmar pentru locuitori

Este vorba chiar despre unul dintre cele mai vizitate orașe din lume. Parisul este un coșmar pentru locuitori pentru că a fost invadat de ploșnițe.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, autoritățile au început să ia măsuri pentru a proteja populația în fața acestei invazii. Oamenii s-au plâns pe rețelele de socializare că aceste creaturi sunt tot mai dese prin mijloacele de transport și oamenii pot fi atacați.

”Trebuie să înţelegem că, în realitate, nimeni nu este în siguranţă. Evident că există factori de risc. Putem lua ploşniţe de orinde şi le putem aduce acasă”, a declarat viceprimarul Parisului, Emmanuel Gregoire.

ADVERTISEMENT

De vină ar fi și numărul foarte mare de turiști. Fenomenul ploșnițelor este unul care preocupă toată Franța, nu doar Parisul.

O expertă a organismului de sănătate publică din Franța spune că deplasarea oamenilor cauzează și ea răspândirea ploșnițelor, care pot fi aduse în valize sau bagaje.

ADVERTISEMENT

”Este cauzat în principal de deplasarea oamenilor, de populaţiile care călătoresc. de faptul că oamenii stau în cazare, pe termen scurt, şi aduc ploşniţe în valize şi bagaje”, declară Johanna Fite, de la ANSES.

Creaturile au devenit imune la unele insecticide

O altă preocupare a autorităților franceze este faptul că ploșnițele are că sunt din ce în ce mai rezistente la insecticidele folosite. Astfel că măsurile luate până acum nu au fost prea eficiente.

ADVERTISEMENT

 ”Observăm tot mai multe populaţii de ploşniţe rezistente, aşadar, nu există un tratament-miracol pentru a scăpa de ele”, declară ea.

Viceprimarul din Paris a spus că oamenii nu ar trebui totuși să se alarmeze atât de tare și să se creeze o isterie din cauza ploșnițelor.

În același timp, aceasta a precizat că numărul acestor creaturi este în creștere în zonele rezidențiale. Tot mai mulți oameni caută autoritățile pentru a se plânge de problemă.

”Firme profesioniste care intervin în zone rezidenţiale ne spun că proporţia intervenţiilor împotriva ploşniţelor este atipică, în comparaţie cu cea normală, şi creşte rapid”, a declarat el.

ADVERTISEMENT