Life

Orașul din România care a făcut-o pe o vloggeriță din SUA să plângă. Ce a pățit tânăra

Orașul din România care a impresionat-o până la lacrimi pe o turistă din Statele Unite ale Americii. Ce i s-a întâmplat tinerei?
23.09.2023 | 15:15
Orasul din Romania care a facuto pe o vloggerita din SUA sa planga Ce a patit tanara
Orașul din România care a făcut-o să plângă pe o turistă din America. Sursa foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

O vloggeriță din SUA a trăit emoții intense atunci când a ajuns pe teritoriul României. Tânăra și iubitul ei au vizitat Transilvania, iar un oraș aparte i-a cucerit iremedibil ce doi străini, care au rămas fascninați de frumusețea, dar și de istoria locului.

Orașul din România care i-a cucerit pe doi turiști din America

În timp ce românii profită de fiecare ofertă a companiilor aeriene pentru a pleca din țară și admira frumusețile altor popoare, România pare să atragă tot mai mulți străini. Și aproape de fiecare dată, aceștia rămân impresionați de ce găsesc la noi.

ADVERTISEMENT

Clădirile impresionante, străzile pline de istorie, dar și mâncarea tradițională delicioasă îi fascinează pe toți, chiar și pe turiștii americani, la care unii s-ar aștepta, probabil, să fie mult mai pretențioși.

Este și cazul unul cuplu de vloggeri din SUA care au venit în țara noastră pentru a vizita Transilvania. Un loc deosebit în inima lor l-a ocupat Brașovul, unde au mers după ce au petrecut puțin timp și la Bușteni.

ADVERTISEMENT

Jeanny și Jacob au călătorit cu trenul și au fost încântați că pot traversa șinele de cale ferată la suprafață și nu printr-un tunel subteran așa cum sunt obișnuiți. Și-au cumpărat la bilete la clasa I, au fost mulțumiți de condiții, apoi au lăudat prețurile mici ale serviciilor de taxi din Brașov.

„Am ajuns în Transilvania. La clasa I a fost cu siguranță mult mai ca lumea decât la clasa a ÎI-a și a costat doar cu 3 dolari mai mult, așa că va spun sincer, merită cu siguranță. Diferența a fost aerul condiționat, ne-am simțit foarte bine acolo. Taxiul ne-a lăsat chiar în față hotelului și a fost doar un dolar în plus, dar am economisit 30 de minute pe care le-am fi făcut cu autobuzul.

ADVERTISEMENT

Ăsta este un alt motiv să iubești România. Taxiurile sunt atât de ieftine și îți economisesc atât de mult timp. Tocmai am ajuns la hotel și uitați-va ce drăguț este muntele din spatele nostru. Este și o piațetă cu multe restaurante. România devine din ce în ce mai interesantă”, au spus cei doi, citați de adevărul.ro. 

„România mi-a oferit foarte multe lucruri la care să visez”

Arhitectura orașului a impresionat-o pe vloggerița din SUA. Tânără și iubitul ei s-au plimbat pe străduțele înguste și au admirat chiar și o pânză de păinajen, pe care au cosndierat-o cu totul deosebită față de tot ce au văzut până acum.

ADVERTISEMENT

„Îmi place să merg pe aceste străduțe înguste. Se simte foarte cool și puțin înfricoșător, dar și frumos în același timp pentru că există o arhitectură atât de diferită decât ceea ce vezi în Statele Unite, așa că apreciez foarte tare asta.

(…) Uite cât de complicată este pânza aceasta de păianjen! Nu cred că am văzut una care să arate atât de perfect. Dar de ce mă mir? Suntem în Transilvania, pe teritoriul lui Dracula. Și se potrivește foarte bine și cu arhitectura asta medievală”, a remarcat tânăra.

Pornind de la o imagine cu Brașovul de acum 100 de ani, Jenny a făcut un exercițiu de imaginație. „Locul asta este absolut uimitor. Unul dintre lucrurile care îmi place să le fac când ajungem în zone bogate în cultură ca acesta este să îmi imaginez cum era pe vremuri, cu regi și regine, cu prinți și cavaleri.

Și simt că România mi-a oferit foarte multe lucruri la care să visez, să mă gândesc pentru că are o istorie și o cultură atât de bogate. Astfel că îmi pot imagina oameni mergând pe aceste străzi, trecând prin poartă orașului dintre ziduri că în epoca medievală. Este atât de fascinant”, a spus Jenny despre Brașov.

Imaginea din Brașov care a făcut-o pe Jenny să plângă

Dar cu siguranță, locul din Brașov care a emoționat-o cel mai tare pe Jenny este Poarta Ecaterina, singura cale de acces în oraș care exista. Admirând-o, tânără și-a putut stăpâni emoțiile și a început să plângă.

„Mi se pare foarte ciudat să mă așez și să mă uit la o clădire care să mă impresioneze mai mult decât plajele, munții, dar efectiv stau aici, Jacob se plimbă de jur împrejur făcând fel și fel de lucruri, dar eu stau aici și efectiv nu îmi pot lua ochii de la clădirea asta, care e de fapt o poartă, cu muntele acesta uriaș de pe fundal.

E unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am văzut. Și de obicei nu prea spun astfel de lucruri despre clădiri. Iar asta nici măcar nu e o clădire, este o poartă, însă m-a impresionat”, a explicat turista americană.

ADVERTISEMENT
Tags: