News

Un avion Wizz Air decolat din Iași s-a întors la sol, după ce a lovit o pasăre

Clipe de panică pentru pasagerii unei curse Wizz Air. Pilotul a luat decizia de a reveni la sol, după ce aeronava a lovit o pasăre.
15.09.2023 | 22:59
Un avion Wizz Air decolat din Iasi sa intors la sol dupa ce a lovit o pasare
Un avion Wizz Air decolat din Iași s-a întors la sol. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Incident raportat, vineri seara, cu un avion Wizz Air decolat din Iași. Aeronava s-a întors la sol după ce a lovit o pasăre. Pasagerii se aflau în avionul care zbura spre Bergamo, Italia, trecând prin clipe de panică.

Un avion Wizz Air s-a întors de urgență pe Aeroportul din Iași

Potrivit directorului Aeroportului Iași, Romeo Vatră, citat de News.ro, avionul a lovit pasărea chiar în momentul procedurilor de decolare. Astfel, pilotul a luat decizia de a reveni la sol, aeronava fiind supusă verificărilor tehnice.

ADVERTISEMENT

Clienții Wizz Air care se aflau în avion au avut parte de momente tensionate, în urma incidentului. Conform companiei, aeronava s-a rotit „de câteva ori deasupra Iaşiului, apoi a aterizat în condiţii normale pe aeroportul din Iaşi.”

Din fericire, s-a constatat că nu a fost vorba de nicio defecțiune după ce pasărea a lovit avionul. Astfel, zborul nu a fost anulat, decolând în jurul orei 20:50 către destinația din Italia.

ADVERTISEMENT

”Se întâmplă astfel de incidente, dar din fericire nimeni nu a avut de suferit. Pilotul este cel care decide coborârea la sol în asemenea situaţii, lucru care s-a şi întâmplat.

Avionul a decolat apoi fără probleme, în urma unor verficări tehnice la sol”, a precizat directorul Aeroportului Iași, pentru News.ro, în urma incidentului raportat vineri, 15 septembrie.

ADVERTISEMENT

O aeronavă cu destinația Germania a aterizat la Budapesta

Un incident asemănător s-a produs în luna aprilie. Un avion Wizz Air, cu destinația Germania, a aterizat de urgență la Budapesta după ce a lovit o pasăre în timpul zborului. Aeronava decolase din Sibiu.

În Ungaria, s-a impus verificarea aparatului de zbor. ”Wizz Air confirmă că zborul W6 3782 de la Sibiu la Karlsruhe din 18 aprilie a fost deviat la Budapesta pentru o verificare obligatorie a aeronavei, ca urmare a impactului cu o pasăre (bird strike) raportat de echipaj.

ADVERTISEMENT

În urma inspecției, aeronava ar trebui să își reia zborul spre destinație. Wizz Air își cere scuze clienților afectați, dar siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavei este prioritatea sa principală”, transmitea compania de zbor, la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT
Tags: