Life

Orașul din România care s-a săturat de avioane. Ce se întâmplă cu traficul aerian nocturn

Un oraș din România pur și simplu s-a săturat de avioane. Tocmai din acest motiv, au fost luate decizii drastice privind traficul aerian nocturn.
29.01.2024 | 10:33
Orasul din Romania care sa saturat de avioane Ce se intampla cu traficul aerian nocturn
Orașul din România care s-a săturat de avioane. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Există un oraș din România care s-a săturat de avioane. Se pare că zgomotul pe care acestea le fac, atât la decolare, cât și la aterizare este destul de neplăcut. Astfel, au fost luate decizii importante.

Orașul din România care s-a săturat de avioane

Oamenii s-au săturat de avioane în Cluj-Napoca. Se pare că zgomotul aeronavelor a devenit cam prea mult pentru mulți dintre locuitorii de aici. Se cerea, deci, un set de măsuri drastice.

ADVERTISEMENT

Drept rezultat, grupul de Facebook ”Nu ne mai zburați somnul” aduce vești bune. Sursa citată anunțat că traficul aerian nocturn pe deasupra municipiului Cluj-Napoca a fost redus la 15%. Ce spune echipa și cum se explică decizia?

Se pare că au existat mai bine de șase luni de discuții intense, dar și demersuri juridice, astfel încât să fie luată o astfel de decizie. O mare parte dintre locuitorii din Cluj Napoca s-au săturat de avioane, iar punctul lor de vedere nu a rămas neascultat.

ADVERTISEMENT

Traficul aerian nocturn deasupra orașului Cluj Napoca, redus

Astfel, în final, s-a ajuns la decizia privind reducerea traficului aerian nocturn general deasupra orașului. Acesta s-a redus de la 45% la doar 15%. În ceea ce privește decolările de noapte, sursa citată arată că valorile au scăzut de la 90% la 27%.

În postare, echipa ”Nu ne mai zburați somnul” precizează realizarea este una extrem de importantă. În acest mod nu doar că a fost redusă poluarea fonică, dar și impactul negativ asupra calității vieților cetățenilor care trăiesc aici. Astfel, toți cei care s-au săturat de avioane primesc vești bune.

ADVERTISEMENT

„Astăzi vă împărtășim o veste extraordinară: După o activitate susținută și peste 6 luni de discuții intense, notificări și demersuri juridice prin avocați către autoritățile și responsabilii de mediu din România, am atins un jalon remarcabil: reducerea traficului aerian nocturn general deasupra orașului de la 45% la doar 15%.

Iar pentru decolarile de noapte, valorile au scăzut de la 90% la 27%. Graficul reflectă evoluția procentuala a decolarilor/aterizărilor peste Cluj-Napoca, raportat la total mișcări din intervalul 23-07. Această realizare majoră nu ar fi fost posibilă fără eforturile, sprijinul financiar și dedicarea nucleului central al grupului NnmZS.

ADVERTISEMENT

Le mulțumim tuturor. Am făcut un pas mare în reducerea poluării fonice și a impactului negativ asupra calității vieții celor 40.000 oameni care traiesc sub culoarul de zbor al aeroportulului din Cluj-Napoca”, a fost anunțul făcut de echipa „Nu ne mai zburaţi somnul”.

ADVERTISEMENT