Un bărbat din Cluj Napoca a avut parte de un adevărat șoc, după ce a servit prânzul în același loc în care o face de obicei. Bărbatul a povestit că și-a cumpărat același meniu pe care l-a comandat de ani buni încoace, însă i s-a cerut cu aproximativ 50% mai mult.
Astfel, pentru un meniu de maxim 20 de lei, clientului i s-a solicitat, la casă, suma de 27 de lei, cu aproape 50% mai mult decât plătea de obicei.
”Azi am decis să cumpăr piept grill tot cu cartofi. Carnea 11 lei, cartofii 7, scăpasem iarăși sub 20 de lei. Preț final?! 27 de lei…
Zicea doamna: păi știți că de ieri s-a schimbat și s-a decis să fie taxă de cuptor…Taxa de cuptor de 8 lei!”, a povestit clientul pentru publicația stiridecluj.ro.
Omul s-a arătat revoltat de introducerea acestei noi taxe și crede că localul își va pierde clienții, mai ales că e un loc frecventat de taximetriști.
De precizat faptul că localul despre care a povestit bărbatul este o carmangerie, care are și o zonă de bistro dedicată, acolo unde se servesc alimente gătite.
Reprezentanții localului susțin că la mijloc este o neînțelegere și că nu este vorba despre o taxă nouă. Aceștia spun că ”taxa de gătit” se practica și până acum, doar că aceasta avea inclusă sosurile, murăturile și pâinea.
”Începând cu data de 8 ianuarie 2024, pentru pregătirea produselor alese de clienți și care nu au valoare fixă pe bucată se achită gramajul cântărit, conform solicitării clientului plus serviciul de gătire, care are un preț de 3 lei / bucata de 100 g.
Acest preț include strict pregătirea produsului”, au arătat reprezentanții carmangeriei din Cluj-Napoca.
Paradoxal, aceștia spun că noul mod de aplicare a taxei este în beneficiul clienților, pentru că reduce prețul pentru cei care nu doresc să achiziționeze pâine sau sosuri.