News

Orașul din România care strălucește din nou. Investiția a fost finalizată: “Este dotat cu toate facilitățile”

Un oraș din România strălucește din nou odată cu o investiție imensă finalizată. Acum se poate ajunge mult mai ușor aici.
25.04.2024 | 07:04
Orasul din Romania care straluceste din nou Investitia a fost finalizata Este dotat cu toate facilitatile
Orașul din România care strălucește din nou. Investiția a fost finalizată. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul din România care strălucește din nou s-a ales cu o nouă investiție, extrem de importantă. De acum, oamenii pot ajunge mai ușor aici. Despre ce este vorba și de ce multe se vor schimba în acest loc?

Orașul din România care strălucește din nou

Tulcea este orașul din România care strălucește din nou. O investiție extrem de importantă a fost făcută aici. Este vorba despre un nou aeroport internațional modernizat care a fost deja inaugurat de autorități.

ADVERTISEMENT

Aeroportul poate procesa 400 de pasageri pe oră. De asemenea, acesta are o pistă mai lungă. Aici pot fi primite atât zboruri de linie, cât și cele din surse charter. Iar numele aeroportului este și el unul deosebit.

Aeroportul Internaţional “Delta Dunării” a fost inaugurat recent și de altfel este al doilea aeroport de acest tip din Dobrogea, alături de Mihail Kogălniceanu din Constanţa. A fost construit un nou terminal, iar acum și mai multe persoane pot fi primite.

ADVERTISEMENT

A fost inaugurat Aeroportul Internaţional “Delta Dunării”

De altfel odată cu investiția majoră, aeroportul răspunde standardelor cerute de companiile aeriene. Pot fi operate numeroase zboruri, iar tocmai din acest motiv, orașul Tulcea strălucește din nou.

Turiștii vor ajunge mult mai ușor aici pentru a se bucura de Delta Dunării. De asemenea, toată lumea va avea parte de o experiență cât mai plăcută într-un aeroport modern.

ADVERTISEMENT

“Acest terminal este dotat cu toate facilitățile pentru procesarea pasagerilor, respectă standardele Schengen și non-Schengen. Deci avem două terminale Schengen și non-Schengen, un pod mobil.

Acest pod mobil nu este util pentru că reglementările privind spațiu Schengen ne impun ca între o aeronavă care operează în Schengen și una care operează non-Schengen trebuie să existe o distanță minimă de 200m”, spune Stoian Vâlcu, director Aeroportul Tulcea.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că valoarea totală a investiției a fost de 180 de milioane de lei și a durat doi ani de zile. Deși momentan aeroportul nu are niciun contract de zbor, faptul că normele Schengen sunt respectate ar putea schimba lucrurile curând.

Acest lucru a fost confirmat și de către președintele CJ Tulcea. Acesta se așteaptă la zboruri din Europa, dar și la mai multe curse interne în țara noastră odată cu această investiție.

“De astăzi încolo aeroportul primește tot ce trebuie să primească un aeroport modern. Deci, din acest moment putem vorbi de zboruri de curse în Europa și atât curse interne în țara noastră”, spune Horia Teodorescu, preşedinte CJ Tulcea

ADVERTISEMENT