News

Orașul din România care va deveni o nouă perlă a turismului românesc. Are peisaje de poveste și locuri spectaculoase de vizitat

Orașul din România care va deveni o nouă perlă a turismului românesc are peisaje de poveste și locuri spectaculoase de vizitat.
20.04.2024 | 09:00
Orasul din Romania care va deveni o noua perla a turismului romanesc Are peisaje de poveste si locuri spectaculoase de vizitat
Orașul din România care va deveni o nouă perlă a turismului românesc. Sursă foto: Pinterest, Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un oraș din România este gata să devină noua perlă a turismului românesc. Cine va ajunge aici se va bucura de peisaje de poveste, dar și de o mulțime de locuri spectaculoase care pot fi vizitate.

Orașul din România care va deveni o nouă perlă a turismului românesc

România are locuri superbe. Unele dintre ele sunt cunoscute în mare parte de români, în timp ce altele sunt ceva mai ascunse. Chiar și așa, turiștii străini reușesc de cele mai multe ori să le descopere pe toate.

ADVERTISEMENT

Un oraș din România, destul de mare, urmează să devină la rândul său o nouă perlă a turismului românesc. Sigur ai auzit și tu de el, însă nu știai ce poți să faci într-un singur loc și nici ce se ascunde aici.

Este vorba despre orașul Baia Mare din județul Maramureș. Guvernul României a aprobat recent o nouă listă cu stațiunile turistice din România. Iar printre altele, a fost aprobată și atestarea ca stațiune turistică de interes național a zonei turistice a municipiului Baia Mare.

ADVERTISEMENT

Și totuși ce poți să faci în Baia Mare și de acest oraș are șanse mari să devină o nouă perlă a turismului românesc? Dincolo de peisajele de poveste pe care le ascunde, există mai multe obiective turistice care merită văzute.

Ce poți să faci în Baia Mare

Dacă ajungi în Baia Mare nu ai cum să te plictisești. În primul rând poți merge la Muzeul de Mineralogie, care de altfel este considerat cel mai mare muzeu de acest tip din Europa.

ADVERTISEMENT

Aici o să găsești minerale și roci care sunt unice în lume. Iar surprizele nu se opresc doar aici. Un alt loc spectaculos din Baia Mare, pe care mulți turiști îl admiră este Localul Monetăriei sau Muzeul de Istorie și Arheologie

În acest loc s-a bătut prima monedă cu diverși principi ai Transilvaniei, iar monetăria a funcționat timp de peste 400 de ani, fără întrerupere. Casa Lendvay Marton merită și ea văzută. Este un alt obiectiv turistic important din Baia Mare.

ADVERTISEMENT

În această casă s-a născut și a copilărit, Lendvay Marton, unul dintre cei mai mari actori ai Teatrului Naţional din Budapesta. Orașul din România care va deveni o nouă perlă a turismului românesc mai găzduiește și Turnul Sfântului Ștefan.

Acesta este un simbol al orașului Baia Mare. Totodată, este și un punct de atracție din Piața Cetății. Nu ai cum să nu îl observi dacă ajungi acolo. De asemenea, turnul oferă o panoramă spectaculoasă asupra întregului oraș.

Muzeul Satului din Baia Mare este un alt obiectiv turistic care merită văzut, iar la fel și Hanul Vulturul Negru. Istoria clădirii este una fascinantă, iar o mulțime de turiști fac tot posibilul să ajungă și aici.

Obiective turistice din nouă perlă a turismului românesc

Planetariul și Observatorul Astronomic din Baia Mare trebuie vizitate și ele. Ambele sunt unele dintre cele mai importante atracții turistice care se găsesc în nouă perlă a turismului românesc. Piața Libertății este un alt obiectiv turistic apreciat.

Aici vei observa o arhitectură medievală, dar și mai multe monumente istorice. Pe vremuri, aici de desfășurau târgurile. Iar locul continuă și acum să atragă un număr mare de persoane. Fiecare clădire are o frumusețe aparte, dar și o poveste.

Pentru cei care vor o plimbare în aer liber, Parcul Municipal Regina Maria din Baia Mare poate fi o alegere foarte bună. Aici, turiștii găsesc o vegetație densă, dar și numeroase activități, indiferent de vârstă.

Monumentul Ostașului Român este de asemenea o atracție turistică, la fel ca și Bastionul Măcelarilor. Toți cei care ajung în oraș au grijă să vină și aici, având în vedere că, potrivit legendei, din acest loc ar fi fost tras glonțul care l-a ucis în 1703 pe haiducul Pintea Viteazul, conducătorul răscoalei împotriva stăpânirii habsburgice.

Biserica reformată trebuie și ea vizitată în acest oraș, alături de Muzeul de Etnografie și Artă Populară. Iar pentru cei care vor să se relaxeze, noua perlă a turismului românesc oferă și un centru Spa pe măsură.

Oaspeții se bucură de piscine interioare și exterioare, de tratamente, dar și de masaje. Astfel, oricine poate avea un sejur cu adevărat plăcut în acest loc. Parcul Central poate fi și el vizitat fie pentru o plimbare de seară, fie în timpul zilei.

Nu este într-adevăr un parc mare, însă poți să te simți liniștit aici. Există alei pietonale, dar și o fântână arteziană de piatră. Totodată, în același loc mai găsești și o importantă colecție de cactuși care poate fi admirată de iubitorii de plante.

ADVERTISEMENT