News

Orașul din România care va deveni noua perlă a turismului românesc. Are peisaje spectaculoase, iar ținutul pare desprins din povești

Orașul din România care va deveni noua perlă a turismului românesc. Peisajele sunt de vis, iar vizitatorii sunt fascinați de ținutul de poveste.
09.03.2024 | 07:00
Orasul din Romania care va deveni noua perla a turismului romanesc Are peisaje spectaculoase iar tinutul pare desprins din povesti
Orașul din România care îi va fascina pe turiști. Va deveni noua perlă a turismului românesc. Sursa foto: Facebook, primariabrosteni.ro/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul din România, cu peisaje spectaculoase, care ar putea deveni noua perlă a turismului românesc. Vizitatorii vor fi fascinați de loc, dar și de obiectivele din zonă.

Orașul din România care va deveni noua perlă a turismului românesc. Este un loc de vis

O destinație turistică din România are peisaje de vis și ar putea fi noua perlă a turismului de la noi din țară, mai ales că amintește de Ion Creangă, unul dintre cei mai mari scriitori români.

ADVERTISEMENT

În plus, locul nu amintește doar de renumitul scriitor și povestitor, ci de una dintre principalele sale lucrări, “Amintiri din copilărie”. Este vorba despre satul Broșteni, situat în județul Suceava, locul unde Nică și-a petrecut copilăria, perioadă despre care autorul a scris în opera menționată.

Între timp, satul Broșteni a devenit oraș, iar acum este o stațiune turistică ce ar putea atrage mulți vizitatori. Orașul este întins pe o suprafață de 43.000 de hectare, dintre care 36.000 sunt doar păduri.

ADVERTISEMENT

Turiștii care ajung în Broșteni pot să se plimbe pe aleile din păduri sau pot să viziteze Biserica din lemn, acestea fiind unele dintre principalele obiective.

Biserica muzeu “Ion Creangă” a fost construită în totalitate din lemn și datează din 1970. Aici se află obiecte vechi de mai bine de 150 de ani.

ADVERTISEMENT

“Broşteni este una din bijuteriile din Ţara Dornelor. De la mici plimbări pe traseele din păduri, la vizite pe care le pot face la Biserica de lemn, pot veni până în Durmoxa să se bucure de peisajele extraordinare din mijlocul naturii, pot vizita chiar şi cerbii”, a spus președintele OMT Tara Dornelor, Mihaela Cohârță, potrivit Observator News.

De asemenea, Broșteni se află aproape de apele minerale. Este o localitate recunoscută pentru izvoarele tămăduitoare. Oamenii obișnuiesc să bea apă de aici pentru a se vindeca de problemele de sănătate.

ADVERTISEMENT

În plus, izvoarele cu apă minerală au proprietăți terapeutice, iar în jurul lor se resimte mirosul de sulf. Acest lucru va atrage, cu siguranță, un număr mare de turiști.

Ce altă localitate a fost declarată stațiune turistică de interes național

Baia Mare, care nu se află departe de Broșteni, a primit de curând titlul de stațiune turistică de interes național. Autoritățile au promis să schimbe aspectul orașului, iar primăria va putea obține mai repede finanțările europene.

În Baia Mare se află turnului fostului combinat Phoenix, cel mai înalt din Europa, care a costat 11 milioane de dolari atunci când a fost construit. Ți alte 13 localități din România au fost declarate de interes național.

ADVERTISEMENT
Tags: