Life

Stațiunea din România pe care pensionarii o vor adora. Are băi termale, aer curat și ceva unic în lume

Stațiunea din România pe care pensionarii o vor adora nu doar că are băi termale și aer curat, dar și alte obiective turistice interesante.
24.03.2024 | 07:30
Statiunea din Romania pe care pensionarii o vor adora Are bai termale aer curat si ceva unic in lume
Stațiunea din România pe care pensionarii o vor adora. Sursă foto: gohunedoara.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Stațiunea din România pe care pensionarii o vor adora se află în județul Hunedoara, la doar 40 de kilometri de orașul Deva. Cei interesați pot ajunge aici foarte ușor, existând o rețea de transport variată.

Stațiunea din România pe care pensionarii o vor adora

Stațiunea din România pe care pensionarii o vor adora este situată la o altitudine de peste 350 metri, iar aici, turiștii găsesc ape minerale binefăcătoare, dar și un climat cu adevărat deosebit.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre stațiunea Geoagiu Băi. Iar cei care nu au auzit de ea până acum, ar fi cazul să se intereseze. Un singur loc vine cu numeroase beneficii, dar și cu un peisaj de poveste.

În primul rând, cine ajunge în stațiunea Geoagiu Băi se bucură de o mulțime de bazine cu apă termală. Totodată, în același loc mai sunt zeci de obiective turistice de patrimoniu, dar și peisaje de poveste. Ca să nu mai vorbim de aerul curat.

ADVERTISEMENT

De ce stațiunea din România ar putea fi adorată de toți pensionarii? Pentru că vine cu o mulțime de avantaje, iar toate se găsesc în același loc. În primul rând, turiștii care ajung aici pot vedea mini-bisericuța veche de 1.000 de ani, rotundă, cu dimensiuni impresionante.

Alte locuri spectaculoase sunt peșterile cu fantome și comori. De asemenea, cascada Clocota, care are o înălțime de 20 de metri, merită și ea văzută, iar la fel și Grota Haiducilor, loc unde se spune că ar fi îngropată o comoară, arată gohunedoara.com.

ADVERTISEMENT

Centrul Termal antic unic în lume se găsește aici

Turiștii pot face drumeții fără griji aici și pot ajunge și la Peștera Prăbușită din Cigmău. În același loc se mai găsește și Peștera Zidită, în care se află însă o colonie de lilieci. Aceștia nu trebuie însă deranjați în anumite perioade ale anului.

Stațiunea din România pe care pensionarii o vor adora mai vine și cu un loc unic. Este vorba despre Centrul Termal antic din Geoagiu-Băi. Acesta este un loc unic din lume, după cum spun specialiștii.

ADVERTISEMENT

Incredibil este modul în care bazinele au fost organizate. Se spune că izvorul termal a fost folosit de către daci înainte de cucerirea romană. Mai mult de atât, în acest loc au fost descoperite mai multe plăcuțe din aur.

Despre ele se spune că aduceau mulțumire pentru vindecările miraculoase survenite în urma tratamentului cu apele minerale. Iar aceste sunt doar o parte dinte motivele pentru care această stațiune merită vizitată măcar o dată.

ADVERTISEMENT