Life

Orașul din România în care traficul nu e o problemă. E plin de turiști, mulți tineri s-au mutat, dar ambuteiajele sunt istorie

Orașul din România în care traficul nu reprezintă o problemă. Turiștii îl vizitează săptămânal. Ambuteiajele au devenit istorie.
19.04.2024 | 17:07
Orasul din Romania in care traficul nu e o problema E plin de turisti multi tineri sau mutat dar ambuteiajele sunt istorie
Orașul din România unde nu există probleme cu traficul. Sursa foto: Unsplash/Roger Victorino
ADVERTISEMENT

Orașul din România unde traficul nu reprezintă o problemă. Deși este plin de turiști, nu există ambuteiaje nici măcar în weekend-uri. Ce măsură au luat autoritățile?

Orașul mare din România unde traficul nu e o problemă. Nu au avut loc ambuteiaje de ani buni

Există un oraș la noi în țară, lăudat de Titi Aur, în care nu mai există ambuteiaje. Autoritățile locale au găsit o soluție pentru a putea evita problemele din trafic.

ADVERTISEMENT

În timp ce traficul din București este un adevărat haos, mai ales în timpul orelor de vârf, lucrurile stau cu totul altfel în Brașov. Traficul este mult mai lejer, în ciuda faptului că numărul de mașini este unul destul de mare.

Traficul din Brașov nu se blochează aproape niciodată. Cu 20 de ani în urmă, situația traficului era aproximativ la fel ca cea din Capitală, însă Consiliul Județean a luat câteva măsuri pentru a rezolva această situație.

ADVERTISEMENT

De multe ori, la final de săptămână sau de sărbători, atunci când în Brașov veneau mulți turiști, era adesea haos în trafic, însă acum nu mai sunt astfel de probleme.

Prin construirea unui sens giratoriu mare, problema traficului din Brașov a fost rezolvată. Această investiție s-a dovedit a fi una foarte utilă pentru traficul din acest oraș mare.

ADVERTISEMENT

“Acum niște ani buni, prin 2003-2004, s-a făcut o investiție. Consiliul Județean a plătit o echipă care a realizat un proiect de sistematizare a Brașovului.

Anterior, Brașovul era un oraș imposibil – pe Strada Lungă, prin Centru, pe Calea București efectiv nu puteai să circuli. Când ajungeai în Brașov, mai ales dacă era într-un weekend sau de sărbători, era nebunie.

ADVERTISEMENT

 S-a făcut o sistematizare adevărată a orașului- practic s-a făcut, impropriu spus, un sens giratoriu mare – dar gândită foarte bine”, a spus Titi Aur, specialist în conducere defensivă, pentru dcnews.ro.

Bucureștiul, în schimb, se află în topul celor mai aglomerate orașe din lume, după cum arată indexul anual realizat de Tomtom, producător de sisteme GPS. La nivel global, ocupă locul 8, iar în Europa se află pe locul 4.

În timpul orelor de vârf, viteza medie de deplasare din Capitală este de 17 km/h. De asemenea, nivelul de congestie a atins aproximativ 55%. Problema este una serioasă și afectează locuitorii Bucureștiului.

ADVERTISEMENT