Life

Orașul din România pe care turiștii britanici îl compară cu cele din Germania: „O parte frumoasă a lumii”

Orașul din România care i-a cucerit pe turiștii briranici. Recomandă tuturor să-l viziteze și îl consideră o adevărată bijuterie.
04.10.2023 | 15:24
Orasul din Romania pe care turistii britanici il compara cu cele din Germania O parte frumoasa a lumii
Orașul din România care l-a cucerit pe un turist britanic. Sursa foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Un vlogger din Oxoford, Marea Britanie, a venit în România pentru a boteza copilul unei prietene românce și s-a îndrăgostit de frumusețile țării noastre. Le-a spus tuturor cât de frumos este aici și i-a îndrumat pe urmăritorii săi să vină la noi în țară, în Sibiu.

Orașul din România care i-a dat gata pe turiștii britanici

Ash, un vloger britanic, a venit în România pentru a o boteza pe Billie, fetița unei prietene românce. El a fost cazat în Sibiu și a dedicat țării noastre, care l-a fascinat, cinci videoclipuri pe care le-a publicat pe canalul de YouTube „From the Ash”.

ADVERTISEMENT

Primul vlog a fost dedicat primelor impresii despre România și despre cazarea inedită în care a stat alături de familie și prieteni, o cabană din bușteni dintr-un complex de cinci maregarete de la Orlat. „Nu seamănă cu nimic din ceea ce am văzut, pe unde am stat până acum.

(…) M-am îndreptat într-o altă țară nouă – însorita Românie – pentru a petrece timp cu câțiva prieteni apropiați și cu familiile lor, înainte de botezul micuței Billie.

ADVERTISEMENT

Ne-am stabilit lângă frumosul Sibiu, în mediul rural românesc, într-un hotel cu două piscine, cu bar bine aprovizionat… și o trambulină. Rețeta pentru dezastru, în special pentru problemele mele de spate ”, a susținut turistul britanic.

În al doilea vlog, Ash a documentat petrecerea și mutarea într-un apartament din Sibiu, oraș pe care l-a comparat cu cele din Germania. „Un oraș frumos, o parte frumoasă a lumii în care nu ne-am fi imaginat că vom ajunge… cu clădiri vechi cum nu găsești nicăieri în UK, care îmi amintesc puțin de Bavaria, în Germania… Acesta este visul oricărui vlogger”, a spus turistul despre orașul din România. 

ADVERTISEMENT

Cuceriți de Transfăgărășan

Turiștii britanici au vizitat Podul Minciunilor, Muzeul Astra și s-au bucurat de bunătățile tradiționale, recunoscând că nicăieri în Marea Britanie nu au întâlnit ce au văzut în orașul de la noi din țară. „Explorați Sibiul – bijuteria ascunsă a Europei, care trebuie neapărat vizitată!”, le-a transmis Ash urmăritorilor săi, conform adevărul.ro. 

Bărbatului nu i-a venit să creadă când a auzit că România găzduiește aproximativ 60% din urșii sălbatici din Europa. Și, pentru că era în zonă, nu a putut să nu meargă și pe Transfăgărășan, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri de la noi. 

ADVERTISEMENT

Peisajele de la Bâlea Lac l-au lăsat pe turistul britanic cu gura căscată, comparându-le cu cele din Elveția. „Cum stăteam cu prietenii în Sibiu, în apropiere, trebuia să mergem să aruncăm o privire.

Și dați-mi voie să spun că… fie cu telecabină, fie cu mașina, Transfăgărășanul este o minune de privit – o ispravă inginerească, unul dintre cele mai vizitate repere ale României, frumusețe creată de om, în cea mai bună formă. Merită vizitat, iar videoclipul vorbește de la sine. Dar… aduceți cu voi și o haină. Sfat crucial!”, a adăugat Ash.

ADVERTISEMENT