Life

Orașul din România unde pensionarii au un trai decent. Este locul ideal să te retragi la bătrânețe

Localitatea din țara noastră unde pensionarii au o existență bună. Este regiunea perfectă pentru a-ți petrece bătrânețea.
21.03.2024 | 16:45
Orasul din Romania unde pensionarii au un trai decent Este locul ideal sa te retragi la batranete
Localitatea din țara noastră unde pensionarii au o existență bună. Este regiunea perfectă pentru a-ți petrece bătrânețea. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Orașul din România unde pensionarii au un trai decent. Este locul ideal să te retragi la bătrânețe, susțin specialiștii în domeniul turismului. Care este suma lunară care le asigură oamenilor toate cele necesare, de la mâncare până la plata facturilor.

Localitatea din țara noastră unde pensionarii au o existență bună. Este regiunea perfectă pentru a-ți petrece bătrânețea

Localitatea din țara noastră unde pensionarii au o existență bună. Este regiunea perfectă pentru a-ți petrece bătrânețea. Experții străini în turism au descoperit că în acest loc orice persoană se poate retrage în liniște.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aceștia consideră că oamenii pot duce un trai ieftin, cu venituri modeste. Suma nu depășește valoarea de 720 de euro, adică aproximativ 3.600 de lei. Orașul este unul la care mulți nu s-ar fi așteptat.

Și unde mai pui că este unul foarte cunoscut din România, primind denumirea de Orașul Florilor în urmă cu mai bine de 120 de ani. Acesta este Timișoara, unde costul unui trai este unul mediu, în comparație cu alte localități.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, mulți dintre specialiștii în turism îl recomandă pensionarilor care vor să se retragă aici. Ocupă locul 5 în topul celor mai bune orașe pentru pensionari, potrivit unei clasificări realizate de The Travel.

Timișoara are cea mai mare zonă pietonală din România, care invită pensionarii la plimbări relaxante prin inima orașului. Prima poziție în top este ocupată de El Jadida, un oraș din Maroc. În această localitate orice pensionar poate duce o viață liniștită cu numai 460 de euro.

ADVERTISEMENT

Timișoara, orașul ideal pentru a ieși la pensie

Specialiștii străini în turism au notat că Timișoara este orașul ideal pentru a ieși la pensie pentru că are foarte multe beneficii. Topul a luat în considerare mai mulți factori, cum ar fi prețul chiriilor și activitățile culturale.

Un apartament cu două camere într-o clădire istorică, situat în Piața Mare, are un preț foarte accesibil. Costul îi atrage pe cei în vârstă, dar și diversitatea de activități pe care le pot încerca în localitate, indiferent de sezon.

ADVERTISEMENT

„Faptul că e clădire istorică îi atrage și pe pensionari și le place genul acesta de apartament, pentru că le dă un aer tânăr, ca să se simtă ca la prima tinerețe”, a declarat Bogdan Holocan, manager agenție imobiliară, scrie evz.ro.

ADVERTISEMENT