Life

De ce salariu e nevoie pentru a trăi decent în Germania. O româncă stabilită acolo a dezvăluit suma: “Sunt costurile foarte mari”

De ce salariu este nevoie pentru a putea trăi decent în Germania. O româncă a vorbit despre cheltuielile din această țară.
04.03.2024 | 23:36
De ce salariu e nevoie pentru a trai decent in Germania O romanca stabilita acolo a dezvaluit suma Sunt costurile foarte mari
De ce salariu este nevoie pentru a trăi decent în Germania. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O româncă stabilită în Germania a dezvăluit de ce salariu este nevoie pentru a trăi decent în această țară. Cheltuielile sunt destul de mari, mai ales pentru o familie.

O româncă a spus de ce salariu e nevoie pentru a trăi decent în Germania

O româncă stabilită în Germania de aproape două decenii a vorbit despre cheltuielile din această țară, care sunt destul de mari. Costurile sunt destul de ridicate pentru chirie, la care se adaugă și alte cheltuieli, precum mâncarea, telefonul sau internetul.

ADVERTISEMENT

În cadrul emisiunii “Diaspora în Direct”, Nicoleta Gherasimoae a vorbit despre traiul din Germania și a spus care ar fi cheltuielile pentru o lună normală.

“Bănuiesc că ați făcut vreodată un calcul așa, cam cât ajunge, nu știu, o lună normală de cheltuieli în Germania? Avem chirie, ați spus, 900 euro.

ADVERTISEMENT

Vin apoi, o altă serie de cheltuieli. Poate telefon, poate internet, poate mâncarea. Cam care ar fi totalul de cheltuieli într-o lună așa, normal în Germania”, a întrebat-o Bogdan Bolojan pe invitata sa, în cadrul emisiunii de la DC News TV.

Pentru a se putea trăi decent în Germania, este nevoie de un salariu de 2.500 de euro net de persoană, dacă este vorba despre o familie. Acest câștig nu este, însă, suficient pentru a pune bani deoparte sau pentru a construi o casă în România.

ADVERTISEMENT

“Deci un salariu de 2.500 euro net de persoană ar fi optimal dar, fără să punem deoparte, fără să ne construim o casă în România, pentru că astea sunt deja imposibile”, a mai spus Nicoleta Gherasimoae.

Cât de mari sunt cheltuielile din Germania

Românca a explicat că lucrurile sunt diferite pentru fiecare persoană. O persoană poate plăti 500 de euro pentru chirie, însă situația se schimbă atunci când vine vorba despre o familie cu mai mulți membri.

ADVERTISEMENT

Într-un astfel de caz, cheltuielile pot ajunge la 3.000 de euro pe lună. De altfel, familiile care dețin o mașină au cheltuieli și mai mari, mai ales că asigurarea, carburantul și impozitul pe an sunt mai scumpe.

“Depinde dacă o persoană locuiește singură, știți cum e. Poate mai poate încă să pună 200-300 euro deoparte. Dacă are o chirie, o cameră sau două camere și plătește doar 500 euro chirie.

În momentul când o familie locuiește în Germania sau s-a mutat în Germania și sunt cinci membri, cum suntem noi, atunci lucrurile se schimbă. Atunci 3.000 euro se duc ca și cum nu i-ai luat. Deci sunt costurile foarte mari.

Plus că oamenii au nevoie de o mașină. Poate nu toți, dar dacă cineva își dorește și mașina este foarte, foarte scump să întreții o mașină. S-a scumpit totul, s-a scumpit carburantul, s-au scumpit asigurările, impozitul pe an”, a mai spus românca în cadrul emisiunii.

ADVERTISEMENT
Tags: