News

Orașul din România unde un apartament cu 2 camere costă doar 13.000 de euro. Se află într-o zonă turistică foarte bună

În condiţiile în care preţul unui metru pătrat depăşeşte 1.200 euro, într-un oraş din inima României acesta este de trei ori mai mic.
06.05.2023 | 10:58
Orasul din Romania unde un apartament cu 2 camere costa doar 13000 de euro Se afla intro zona turistica foarte buna
Apartamentul se află în acest bloc din Avrig Foto: homezz.ro
ADVERTISEMENT

Pe o piaţă imobiliară în expansiune, cu preţul pe metru pătrat depăşind 1.200 euro pe metru pătrat, pare aproape ireal să-ţi poţi cumpăra un apartament de două camere la preţul unui Duster din 2020.

Valea Avrigului este un paradis pentru turişti

Site-urile de specialitate sunt pline de anunţuri cu preţuri exorbitante, dar există câteva oferte şi pentru cei care nu-şi permit luxul achiziţionării unui apartament în centrul unui mare municipiu, dar în schimb preferă liniştea unui orăşel de provincie.

ADVERTISEMENT

Un astfel de chilipir am găsit în Avrig, judeţul Sibiu, unde este scos la licitaţie publică un apartament cu două camere, într-un bloc cu patru etaje, la un preţ mai degrabă modic, respectiv 13.000 de euro.

“Apartament semidecomandat confort 3, compus din 2 camere şi dependinţe (bucătarie, baie, hol), având o suprafaţă utilă totală de 30.38 mp, accesul realizându-se din Str. Samuel Brukenthal, stradă asfaltată cu o singură banda pe sens”, se arată în anunţul de scoatere la licitaţie al apartamentului.

ADVERTISEMENT

Blocul a fost construit în anul 1975 şi se consideră că deţine finsaje inferioare, respectiv covor PVC în camere şi hol, mozaic în baie, zugraveli simple, tâmplarie interioara şi exterioară din lemn cu geam simplu.

“Blocul are fundaţii din beton armat, diafragme beton, închideri perimetrale şi compartimentări din zidărie de cărămidă, planşee beton armat, acoperiş de tip sarpanta şi uşa de acces metalică”, se mai arată în anunţul de scoatere la licitaţie.

ADVERTISEMENT

Preţul mic este completat de specificul natural deosebit al zonei. Zona de agrement cuprinsă între Avrig şi Poiana Neamţului, întinsă de-a lungul râului Avrig este o zonă deosebit de pitorescă, vizitată de foarte mulţi turişti, în special vara.

De asemenea, Palatul Bruckenthal de aici are un parc întins până în lunca Oltului, amenajat în terase cu multe cursuri de apă, cu cascade, bazine, cu alei cu specii rare de arbori şi arbuşti. Fântâna arteziană din bazinul central a fost construită după planurile celebrului arhitect vienez Blaumann.

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte oraşul Avrig, acesta are o populaţie de aproape 15.000 de locuitori şi este amplasat la poalele Munților Făgăraș, pe valea Oltului, la o altitudine de aproximativ 400 de metri. A fost atestat documentar în urmă cu mai bine de 650 de ani, în 1364.

ADVERTISEMENT