News

Orașul Galați, paralizat de o ploaie torențială. Copaci scoși din pământ, mașini avariate și străzi inundate. ISU a intervenit

12.06.2020 | 07:37
Orasul Galati paralizat de o ploaie torentiala Copaci scosi din pamant masini avariate si strazi inundate ISU a intervenit
Orașul Galați, paralizat de o ploaie torențială. Copaci scoși din pământ, mașini avariate și străzi inundate. ISU a intervenit. Sursa foto: Facebook/Meteoplus
ADVERTISEMENT

Orașul Galați a fost paralizat joi de o ploaie torențială care nu a durat mai mult de 30 de minute. În urma furtunii, zeci de copaci au fost scoși din pământ, o serie de mașini au rămas avariate și străzile din localitate inundate.

Orașul Galați, paralizat de o ploaie torențială. Copaci scoși din pământ, mașini avariate și străzi inundate. ISU a intervenit

Codul galben de ploi abundente nu a ocolit orașul Galați din Moldova. Asupra acestei zone s-a abătut, joi, o furtună extrem de puternică, însoțită de grindină şi vijelii, care a pus la pământ zeci de copaci și a acoperit de ape mai multe străzi.

ADVERTISEMENT

Timp de aproximativ 30 de minute, ploaia torențială de joi după-amiază a paralizat o bună bucată de oraș. Ca de obicei în România, canalizările nu au făcut față. În multe zone din oraș au fost rupți sau smulși din rădăcină copaci, unii dintre ei căzând pe mașinile parcate în apropiere.

A fost nevoie de intervenția forțelor ISU. Astfel, pompierii au avut zeci de solicitări la Numărul Unic de Urgență 112, motiv pentru care conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență a decis să trimită în teren opt echipe de intervenție.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe probleme au fost în Micro 40, pe strada Aurel Vlaicu și pe strada Năruja, acolo unde a fost smuls din asfalt și un stâlp de înaltă tensiune, lăsând zeci de consumatori fără energie electrică.

Peste 90 de apeluri la 112 în urma furtunii

Furtuna din Galați a alertat toate autoritățile locale. Nu mai puțin de 90 de apeluri s-au înregistrat la Serviciul Unic de Urgență 112 pentru a interveni în ajutorul oamenilor.

Prefectul județului informează că a suplimentat echipajele de salvare pentru a rezolva situația din oraș.

ADVERTISEMENT

”Au fost suplimentate forțele de intervenție de la ISU Galați, fiind în teren peste 40 de pompieri, dar și cele de la poliție, jandarmerie și poliția locală. Toată lumea lucrează punctual, în funcție de apelurile venite la 112”, a declarat Gabriel Avrămescu, prefectul județului Galați pentru Viața-Liberă.

”Au fost peste 90 de apeluri la Numărul Unic de Urgență 112. În teren sunt opt echipe de la ISU, au fost chemați și pompieri aflați în timpul liber, care acționează pentru remedierea problemelor create în urma Codului Portocaliu din această după-amiază.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în teren sunt echipe de la Elecrica și de la Distrigaz. Cei de la Elecrica au chemat echipe și de la Brăila pentru a putea remedia cât mai repede posibil situațiile neplăcute create de vremea rea”, a declarat Dan Ionașcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galați, pentru aceeași sursă.

ADVERTISEMENT