Life

Orașul unde se află “Coroana de spini” purtată de Iisus Hristos. Mulți români îl vizitează, dar nu știu de existența acestui obiect Sfânt

În ce oraș se află, de fapt,“Coroana de spini” purtată de Iisus Hristos. Este un loc vizitat de mulți români, dar nu știu de existența obiectului sfânt.
02.11.2023 | 19:35
Orasul unde se afla Coroana de spini purtata de Iisus Hristos Multi romani il viziteaza dar nu stiu de existenta acestui obiect Sfant
În ce oraș de află “Coroana de spini” purtată de Iisus Hristos. Sursa foto: Hepta, news.com.au/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

“Coroana de spini” purtată de Iisus Hristos se află într-un oraș foarte vizitat de români, care nu știu despre existența acestui obiect sfânt. Artefactul a fost salvat dintr-un incendiu, acum câțiva ani.

În ce oraș de află “Coroana de spini” purtată de Iisus Hristos

Acum patru ani, după ce un incendiu a avut loc în catedrala în care se afla Coroana de spini, au existat îngrijorări cu privire la acest obiect. Este vorba despre Catedrala Notre-Dame din Paris, care a fost devastată de incendiu în primăvara anului 2019.

ADVERTISEMENT

Primul obiect pe care pompierii au fost rugați să-l salveze a fost Coroana de spini. Astfel, aceștia au intrat în clădirea în care se afla obiectul, fără să știe unde era ascunsă mai exact. Artefactul lipsea de pe harta primită pentru a nu exista documente care să dezvăluie locul.

La un moment dat, un pompier a localizat seiful în care se afla Coroana, care a fost scoasă în timp util din clădire. Inițial, acesta scosese o replică a obiectului, aflată într-o casetă de sticlă, crezând că este originalul.

ADVERTISEMENT

În prezent, Coroana de spini este bine păstrată în trezoreria Catedralei Notre-Dame din Paris. Obiectul sfânt a avut parte, în trecut, de lucruri și mai rele, potrivit aleteia.org.

Cum a ajuns artefactul în Franța

De exemplu, Coroana a scăpat de pasiunea pe care naziștii o aveau pentru suveniruri ale Patimilor atunci când au ocupat Parisul. În timpul Revoluției Franceze din 1789, obiectul a fost aproape să fie distrus.

ADVERTISEMENT

Coroana de spini a fost depozitată la Notre-Dame abia după Revoluția Franceză. La puțin timp după ce a ajuns în Franța, artefactul a fost depus într-o biserică. La Sainte-Chapelle a fost construită, în principiu, pentru uzul regelui, fiind un depozit pentru colecția de relicve sacre a suveranului.

În cadrul bisericii a fost concepută o vitrină pentru Coroana de Spini, care a costat 13.134 de monede de aur. Suma era impresionantă la acea vreme. Ca să nu pară a fi o achiziție lumească, suveranul a aranjat să achite datoriile proprietarului anterior.

ADVERTISEMENT

A fost cea mai costisitoare piesă de colecție văzută vreodată, având un preț chiar mai mare decât cel al “Salvator Mundi”, de Leonardo da Vinci. Regele Ludovic al IX-lea nu a ascuns artefactul, ci l-a proclamat peste tot, având un prestigiu pe care niciun alt conducător din Europa nu îl avusese până la acel moment.

Spinii Coroanei au fost îndepărtați de către diverși regi francezi de-a lungul timpului. Spinii au fost împrăștiați peste tot în lume. Din 1790, nu a mai dispărut nicio parte din Coroană.

Unele locații sunt catedralele din Köln, Praga și Sevilla, precum și un internat din nordul Angliei ((Stonyhurst College) și British Museum. Aceștia au ajuns chiar și în Biserica St. Michaels din Pittsburgh, Pennsylvania, SUA.

Spinii coroanei sunt lung, duri și ascuțiți, dar nu sunt oferite prea multe detalii despre natura exactă a obiectului. Evangheliile nu nu menționează clar dacă Iisus Hristos a purtat Coroana pentru episodul Ecco Homo cu Pontius Pilat sau pe parcursul întregii călătorii spre moarte.

ADVERTISEMENT
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Artista din România care ”l-a pus pe jar” pe fiul lui David Beckham:...
Artista din România care ”l-a pus pe jar” pe fiul lui David Beckham: ”Trebuie să mă respecte”
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de...
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de căsătorie cu fiul regretatului Nae Manea! Avea doar 17 ani când s-au cunoscut
Ion Țiriac a refuzat 12 milioane de euro fără să stea pe gânduri!...
Ion Țiriac a refuzat 12 milioane de euro fără să stea pe gânduri! La ce nu vrea să renunțe miliardarul român
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la...
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la khmerii roșii și Vietnam la războiul din Ucraina
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
Este doliu pe scena politică! MARCEL CIOLACU...
Este doliu pe scena politică! MARCEL CIOLACU...
Andreea Marin, din nou pe patul de spital
Andreea Marin, din nou pe patul de spital
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!