Life

A fost reală Steaua de la Betleem? Cum a arătat momentul în care s-a născut Iisus Hristos

Nașterea lui Iisus Hristos este sărbătorită anual, la data de 25 decembrie. Ce spune însă concret Biblia? Sunt câteva lucruri pe care nu mulți le știu.
25.12.2022 | 08:00
A fost reala Steaua de la Betleem Cum a aratat momentul in care sa nascut Iisus Hristos
Adevărul despre Steaua de la Betleem și nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. Sursă foto: Pinterest / Basilica. colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cu siguranță ai mai auzit până acum despre Steaua de la Betleem, sau Steaua de Crăciun. Ea fost cea care i-ar fi ghidat pe cei trei magi, care căutau la acel moment un rege nou- născut.

Adevărul despre Steaua de la Betleem

A fost însă reală Steaua de la Betleem? Deși nu există nicio dovadă clară cu privire la existența acesteia, Biblia spune clar că cei trei magi ar fi văzut steaua drept un semn important.

ADVERTISEMENT

Astronomii pe de altă parte, au nenumărate scenarii, care par cât se poate de credibile. Există nenumărate motive care pot explica cum au putut vedea cei trei magi, o astfel de stea, chiar în apropierea momentului în care s-a născut Iisus Hristos.

Poate a fost vorba de o cometă, spun astronomii, sau de o supernovă, ori de o erupție solară, având în vedere că asta s-a întâmplat în urmă cu mai bine de 2000 de ani.

ADVERTISEMENT

Totuși, fiecare explicație în parte are și câteva lucruri care lipsesc. Spre exemplu, astronomii spun că Steaua de la Betleem nu ar fi fost meteorit, pentru că aceasta ar fi apărut într-un timp prea scurt în atmosferă și s-a stins la fel de repede.

De asemenea, e puțin probabil ca Steaua din Betleem să fi fost o supernovă, având în vedere că strălucirea ei ar fi trebuit să dureze câteva zile.

ADVERTISEMENT

A fost steaua de la Betleem o cometă sau o conjuncție planetară?

A fost steaua de la Betleem o cometă? Astronomii spun că există și această posibilitate. Totuși, în general, în lumea antică, cometele erau văzute ca fiind semne de moarte, sau ca un indiciu care prevestea un necaz, însă în niciun caz nașterea Mântuitorului.

O altă explicație a astronomilor este cea potrivit căreia, ar fi putut fi vorba despre o conjuncție planetară. Mai exact, două corpuri cerești au fost văzute de pe Pământ, iar asta ar putea explica totul.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, nimic nu a fost demonstrat vreodată. Interesant mai este faptul că deși în fiecare an, pe 25 decembrie, sărbătorim nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, arhimandritul Teofil Lefter susține contrariul.

Teofil Lefter, despre nașterea Mântuitorului Iisus Hristos

Potrivit doxologia.ro, în realitate, Iisus Hristos s-ar fi născut toamna.

”Nașterea lui Iisus a avut loc, cel mai probabil, în toamna anului 5 Î.Hr”, spunea acesta, potrivit sursei citate.

Până când adevărul o să iasă la suprafață în schimb, s-ar părea că Steaua de la Betleem, dar și alte detalii despre nașterea Mântuitorului Iisus Hristos vor continua să rămână un mister.

ADVERTISEMENT
Tags: